24 Απρ 2024
READING

Ενισχύεται η τάση για αυξημένες τιμές σε πολυτελείς τσάντες

2 MIN READ

Ενισχύεται η τάση για αυξημένες τιμές σε πολυτελείς τσάντες

Ενισχύεται η τάση για αυξημένες τιμές σε πολυτελείς τσάντες

Ακολουθώντας το παράδειγμα των βασικών της ανταγωνιστριών, Louis Vuitton και Chanel, ο οίκος Gucci προχώρησε στην αύξηση της τιμής των πολυτελών γυναικείων τσαντών της μέχρι και σε ποσοστό της τάξεως του 9%.

Κίνηση, μέσω της οποίας οι κορυφαίοι luxury οίκοι επιχειρούν να αντιμετωπίσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ στηρίζεται στην αίσθηση –ου μην και βεβαιότητα- πως θα παραμείνουν θελκτικές στα μάτια και τα πορτοφόλια των Ασιατών, όπως αναφέρεται σε σχετική μελέτη που συνέταξε ο ερευνητικός βραχίονας της παγκόσμιας επενδυτικής τράπεζας Jefferies.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της τελευταίας συνέκριναν τις ισχύουσες τιμές τον Μάϊο και κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου σε μια σειρά από χώρες (Ιταλία, Κίνα και Μεγάλη Βρετανία) σχετικά με δύο τσάντες Gucci.

Την αξίας $2.290 Dionysus και την Zumi που κατά μέσο όρο κοστίζει $2.980. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι τιμές των δύο μοντέλων γυναικείων τσαντών ήταν αυξημένες από 5 έως και 9%.

Μάλιστα, ενδιαφέρον προκαλεί το στοιχείο πως οι ισχύουσες τιμές στην Ευρώπη είναι πιο χαμηλές εν συγκρίσει με αυτές που συναντώνται στις κύριες luxury αγορές, όπως λ.χ. την Κίνα, στην οποία οι πελάτες σχηματίζουν ουρές έξω από τα αντίστοιχα καταστήματα ευθύς αμέσως μετά το άνοιγμά τους έπειτα από την περίοδο του lockdown.

Για παράδειγμα, η τιμή σε ευρώ του μοντέλου “Dionysus” στην Κίνα κατεγράφη 28% υψηλότερα σε σχέση με την Ιταλία, έπειτα από την σχετική αύξηση. Όσο για το έτερο μοντέλο (Zumi), το χάσμα ήταν λίγο μικρότερο (23%).

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Γαλλικός οίκος Chanel τον Μάϊο ανακοίνωσε πως προβαίνει σε αύξηση των τιμών των γυναικείων τσαντών του, αλλά και σε ορισμένα άλλα, μικρότερου μεγέθους δερμάτινα είδη, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί με το υψηλότερο κόστος των ακατέργαστων πρώτων υλών, που προέκυψε ως απόρροια του εν γένει disruption της αλυσίδας προμήθειας ελέω του Covid-19.

Την ίδια στιγμή, και οι online τιμές των γυναικείων τσαντών της Louis Vuitton εμφάνισαν αύξηση στην γεωγραφική περιοχή της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.