27 Απρ 2024
READING

Η Adidas υστερεί της Nike και της Puma όσον αφορά στη διαφορετικότητα

4 MIN READ

Η Adidas υστερεί της Nike και της Puma όσον αφορά στη διαφορετικότητα

Η Adidas υστερεί της Nike και της Puma όσον αφορά στη διαφορετικότητα

Πολλές εταιρείες δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ποικιλομορφίας και ένταξης στους εργαζόμενους, να αναλάβουν δράση κατά των ανισοτήτων στις αμοιβές και να παρέχουν χρηματοδότηση σε μαύρες κοινότητες.

Η Adidas δεσμεύθηκε πρόσφατα να εργαστεί για την ποικιλομορφία και τις προσπάθειές της για διαφορετικότητα, αλλά ορισμένοι υπάλληλοι δεν είναι σίγουροι για την πραγματική πρόθεση αυτών των υποσχέσεων.

Η ποικιλομορφία και η ένταξη δεν είναι εναλλάξιμοι όροι. Η ποικιλομορφία αναφέρεται στα χαρακτηριστικά που κάνουν τους ανθρώπους μοναδικούς, ενώ η ένταξη αναφέρεται στις συμπεριφορές και τους κοινωνικούς κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ευπρόσδεκτοι.

Η ένταξη είναι πιο δύσκολη από τις δύο να μετρηθεί, καθώς εξαρτάται από τις αντιλήψεις των εργαζομένων, αλλά οι εταιρείες δεν μπορούν να έχουν το ένα χωρίς το άλλο.

Η έλλειψη ποικιλομορφίας και ένταξης μπορεί να επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα και την πιστότητα των πελατών.

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι περισσότερη ποικιλομορφία και ένταξη οδηγεί σε υψηλότερα έσοδα και καλύτερη καινοτομία.

Η πιστότητα θα επηρεαστεί επίσης, καθώς πολλοί από τους σημερινούς πελάτες δεν θα κάνουν αγορές σε εταιρείες που δεν διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Gallup, οργανισμοί με διαφορετικές και χωρίς αποκλεισμούς ομαδικές κουλτούρες, δημιουργούν ενεργά ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον εαυτό τους, προσκαλώντας και καλωσορίζοντας μια πληθώρα φόντων, εμπειριών και απόψεων στο εργατικό δυναμικό τους, επιτρέποντας στους πελάτες να συνδεθούν πιο εύκολα με μια μάρκα μέσω των ανθρώπων του οργανισμού.

Αυξάνει επίσης την καινοτομία, βελτιώνει την ομαδική σκέψη και την απόδοση.

Η Adidas δεσμεύτηκε να καλύψει τουλάχιστον το 30% όλων των νέων θέσεων στις ΗΠΑ με άτομα Black και Λατίνους.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα επενδύσει 20 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει τις μαύρες κοινότητες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Kasper Rorsted δήλωσε: «Ενώ έχουμε μιλήσει για τη σημασία της ένταξης, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο όλοι οι υπάλληλοί μας αισθάνονται ασφαλείς, ακούγονται και έχουν ίσες ευκαιρίες για να προωθήσουν τη σταδιοδρομία τους».

Είναι τώρα η ώρα για την Adidas να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις της καθώς είναι απογοητευτικό να βλέπουμε εικόνες μαύρων γυναικών γύρω από τη μάρκα, να φορούν τα ρούχα και τα παπούτσια, αλλά να υπάρχει μόνο μία μαύρη γυναίκα σχεδιάστρια ενδυμάτων στην Adidas.

Οι προσπάθειες μάρκετινγκ της Adidas έχουν παρουσιάσει μαύρους αθλητές και ερμηνευτές όπως οι James Harden, Damian Lillard, Candace Parker, Beyoncé, Kanye West και Pharrell Williams, αλλά το μείγμα του εργατικού δυναμικού είναι μια διαφορετική ιστορία.

Οι New York Times NYT ανέφεραν πέρυσι ότι λιγότερο από το 4,5% των εταιρικών υπαλλήλων της Adidas στο Πόρτλαντ είναι Αφροαμερικάνοι.

Ενώ η δέσμευση της Adidas να διαφοροποιήσει το εργατικό δυναμικό και να διαθέσει 20 εκατομμύρια δολάρια είναι αξιοσημείωτη, η Footwear News ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η δέσμευση ήρθε μόνο αφού 150 εργαζόμενοι ζήτησαν από την εταιρεία να αγωνιστεί για την φυλετική δικαιοσύνη και να δεσμευτεί για τους μαύρους υπαλλήλους της και τη μαύρη κοινότητα.

Η ποικιλομορφία και η ένταξη δεν πρέπει να καθοδηγούνται από τις απαιτήσεις των εργαζομένων, αλλά από ενέργειες εντός της ηγετικής ομάδας.

Η Nike ανακοίνωσε δέσμευση 40 εκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα τέσσερα χρόνια για να υποστηρίξει τη μαύρη κοινότητα στις ΗΠΑ εκ μέρους των εμπορικών σημάτων NIKE NKE, Jordan και Converse.

Η Nike δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ενέτεινε τις δικές της προσπάθειες και τα μέτρα λογοδοσίας στους τομείς της διαφορετικότητας, της ένταξης και της συμμετοχής.

Το 2016, η Nike δήλωσε ότι για το οικονομικό έτος 2014/2015 για πρώτη φορά, το ποσοστό των εργαζομένων της Nike που αναγνωρίζονται ως μη λευκοί στις Η.Π.Α. αυξήθηκε πάνω από 50% με το 21% να είναι μαύροι.

Η Puma έχει αναγνωριστεί συνεχώς για δράσεις ποικιλομορφίας, συμπεριλαμβανομένου του εργατικού δυναμικού που είναι 49% γυναίκες και μιας ομάδας διαχείρισης που είναι 41% γυναίκες.

Φέτος, οι Financial Times αναγνώρισαν την PUMA με το βραβείο «Leader in Diversity» στην Ευρώπη, κατατάσσοντας την στις τρεις πρώτες στην κατηγορία κατασκευής και λιανικής για ρούχα και αξεσουάρ.

Οι άνθρωποι που εργάζονται μαζί στην παγκόσμια έδρα της Puma στο Herzogenaurach προέρχονται από 70 διαφορετικά έθνη.

Η εταιρική διακυβέρνηση είναι το κατευθυντήριο σκέλος μιας εταιρείας και είναι υπεύθυνη για να διασφαλίσει ότι τα τέσσερα P (people, performance, process και purpose), είναι βελτιστοποιημένα για εταιρική βιωσιμότητα: άτομα, απόδοση, διαδικασία και σκοπό.

Το διοικητικό συμβούλιο της Nike είναι 15% μαύροι και 31% γυναίκες, της  Puma είναι 16% μαύροι και 33% γυναίκες και της Adidas είναι 0% μαύροι και 17% γυναίκες.

Το 2019, τα καθαρά έσοδα για τη Nike αυξήθηκαν κατά 108%, η Puma είχε αύξηση κατά 40% και η Adidas κατά 12%.

Οι επιτυχημένες εταιρείες αναγνωρίζουν ότι η έλλειψη ποικιλομορφίας και ένταξης μπορεί να θέσει τα έσοδα σε κίνδυνο, να αυξήσει την συχνότητα αποχώρησης των εργαζομένων και να μειώσει την αφοσίωση των πελατών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.