26 Απρ 2024
READING

Συγκρατημένη αισιοδοξία από την Marriott έπειτα από την αύξηση της ζήτησης σε ΗΠΑ και Κίνα

2 MIN READ

Συγκρατημένη αισιοδοξία από την Marriott έπειτα από την αύξηση της ζήτησης σε ΗΠΑ και Κίνα

Συγκρατημένη αισιοδοξία από την Marriott έπειτα από την αύξηση της ζήτησης σε ΗΠΑ και Κίνα

Θετικούς τόνους χρησιμοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marriott International, Arne Sorenson αναφερόμενός στο μέλλον της ξενοδοχειακής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας και δη της εταιρείας της τύχης της οποίας διευθύνει, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης αναφορικά με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ξενοδοχειακού κολοσσού για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η αιτία της αισιοδοξίας του κ. Sorenson πηγάζει από την ικανότητα που καταδεικνύουν οι Κίνα και ΗΠΑ να ανακάμψουν γρήγορα, ενώ ακολουθεί η Ευρώπη, της οποίας το αδύναμο σημείο έγκειται στο γεγονός της έλλειψης ύπαρξης μιας ομογενοποιημένης αγοράς που λειτουργεί με πανσπερμία στρατηγικών και πολιτικών.

Επίσης, στα πλεονεκτήματα των ΗΠΑ και Κίνας, προσμετράται το γεγονός ότι η εξάρτηση της ροής τουριστών δεν βασίζεται σε επισκέπτες από το εξωτερικό, αλλά πρωτίστως από εσωτερικό τουρισμό!

Στην Κίνα, τα ποσοστά πληρότητας πλησιάζουν το 40%, αφού πρωτύτερα είχαν κορυφωθεί σε επίπεδο 45% κατά τη διάρκεια των διακοπών της εβδομάδας της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην αχανή Ασιατική χώρα.

Την ίδια στιγμή, οι αγορές του resort πλησίασαν σε πληρότητα το 70% κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της Marriott International, οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, σε συνδυασμό με το διευρυμένο lockdown οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο του 25% περίπου των ξενοδοχείων του ομώνυμου brand, παγκοσμίως.

Στις ΗΠΑ, το εν λόγω ποσοστό κινείται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, στο 16%, ενώ λίγο περισσότερο από τα 3/4 των ξενοδοχείων Marriott στην Ευρώπη ήταν μέχρι πρότινος εκτός λειτουργίας.

Ο ρόλος-κλειδί του loyalty προγράμματος της Marriott

Ο ξενοδοχειακός όμιλος έχει ενισχύσει τις προσπάθειές του να αναπτύξει στρατηγικές marketing προκειμένου να απευθυνθεί σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, γεγονός για το οποίο και έχει εντάξει την περαιτέρω αξιοποίηση του loyalty προγράμματος της στους ευρύτερους σχεδιασμούς της προκειμένου να κερδίσει πρόσθετο μερίδιο αγοράς.

Μέχρι στιγμής, η Marriott έχει χρησιμοποιήσει με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο το εν λόγω πρόγραμμα μένοντας σε επαφή με τους επισκέπτες της και προσφέροντάς τους ταυτόχρονα μια σειρά από προνόμια χάρη σε πολλαπλές συνεργασίες που έχει συνάψει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.