$519 δισ. δαπάνησαν οι καταναλωτές και διαφημιστές μέσω apps το 2019

Το ποσό των 519 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τιμολογήσεις και πωλήσεις διαχειρίστηκε το App Store κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που διενήργησε το AnalysisGroup για λογαριασμό της Apple.

Στο παραπάνω μέγεθος συμπεριλαμβάνονται τόσο οι συναλλαγές που διαχειρίζεται η τελευταία, όσο και επ’ αμοιβή εφαρμογές και αγορές που έλαβαν χώρα μέσω αυτών.

Επίσης, έχουν προσμετρηθεί και άλλες αγορές, καθώς επίσης και εν γένει οικονομική δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε μέσω εφαρμογών iPhone και iPad, όπως λ.χ. η πώληση διαφημίσεων σε apps.

 Όπως επεσήμανε το Analysis Group, στις μετρήσεις έχουν υπολογιστεί πωλήσεις από online retailer apps, όπως λ.χ. των Best Buy και Target, ο προγραμματισμός ταξιδιών μέσω εφαρμογώνόπως των Expedia και United Airlines, καθώς επίσης και εποχούμενες διαδρομές μέσω των Lyft και Uber. 

Αντιθέτως, έχουν εξαιρεθεί έσοδα που προέρχονται από συνδρομές apps της ίδιας της Apple, όπως θεωρείται π.χ. το Apple Music.

Σύμφωνα με την σχετική μελέτη, το ποσό των $519 δισεκατομμυρίων που προήλθε μέσω εφαρμογών iPhone και iPad το 2019, περιλαμβάνει $413 δισεκατομμύρια από φυσικά αγαθά και υπηρεσίες, εκ των οποίων τα $268 αφορούσαν retail apps, τα 57 δισεκατομμύρια δολάρια ταξιδιωτικά apps, τα 40 δισεκατομμύρια υπηρεσίες κλήσης και μεταφοράς μέσω ιδιωτικού ταξί, καθώς επίσης και $31 δισεκατομμύρια από food delivery εφαρμογές.

Την ίδια στιγμή, περί τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια προήλθαν από την πώληση ψηφιακών αγαθών και υπηρεσιών και τα υπόλοιπα $41 δισεκατομμύρια από inapp διαφήμιση.

Θα πρέπει να τονιστεί πως το μερίδιο της Apple που αφορά τις αγορές λογισμικού ή ψηφιακών αγαθών από apps που διατίθενται μέσω του App Store κυμαίνεται από 15% έως και 30%