20 Απρ 2024
READING

Τουρισμός | Το 80% των ξενοδοχείων δεν θα ανοίξει παρά το «restart»

1 MIN READ

Τουρισμός | Το 80% των ξενοδοχείων δεν θα ανοίξει παρά το «restart»

Τουρισμός |  Το 80% των ξενοδοχείων δεν θα ανοίξει παρά το «restart»

«Ελάτε στην Ελλάδα, η χώρα είναι ανοιχτή» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σαντορίνη, δίνοντας ουσιαστικά το έναυσμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, παράλληλα με το αυριανό άνοιγμα των αεροδρομίων της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, για τις διεθνείς πτήσεις, αρχικά από 29 χώρες του εξωτερικού.

Η όποια ζήτηση μετατίθεται για μετά το δεύτερο 15μερο του Ιουλίου, κατά κύριο λόγο για την αγορά της Γερμανίας, κυρίως για τη Βόρεια Ελλάδα.
Σήμερα ξεκινούν και οι πτήσεις της Aegean από/προς το «Μακεδονία» επαναφέροντας τη σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γερμανίας αλλά και με τη Λάρνακα της Κύπρου.
Ελάχιστες είναι οι κρατήσεις σ’ ότι αφορά και τον οδικό τουρισμό, διότι υπάρχει ζήτημα για τις Βαλκανικές χώρες, σχετικά με τη διέλευση των άλλων χωρών προς την Ελλάδα.

Για μια πολύ μικρή φετινή σεζόν, με ελάχιστα έσοδα, προετοιμάζεται ο ξενοδοχειακός κλάδος και ηδη οι tour operators ζητούν απίθανες εκπτώσεις που αγγίζουν το μείον 30%-40% στις τιμές, σε περίοδο που είναι απαγορευτικό να γίνουν τόσο υψηλές εκπτώσεις.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.