19 Απρ 2024
READING

Ο Όμιλος Lufthansa απολύει 22.000 εργαζομένους

1 MIN READ

Ο Όμιλος Lufthansa απολύει 22.000 εργαζομένους

Ο Όμιλος Lufthansa απολύει 22.000 εργαζομένους

Στην απομάκρυνση συνολικά 22.000 υπαλλήλων της προχωρά το Lufthansa Group, υλοποιώντας ένα ευρύτερο πλαίσιο αναδόμησης ιδιαίτερα κατά μια περίοδο όπου θα βιώσει να βλέπει μειωμένα την χωρητικότητα των αεροσκαφών της ως συνέπεια της πανδημίας του κορωνοϊου.

Η εταιρεία, που απασχολεί συνολικά κάτι παραπάνω από 135.000 εργαζομένους, ανέφερε πως οι μισές απώλειες θέσεων εργασίας αναμένεται να λάβουν χώρα στην Γερμανία. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε από πλευράς των διοικητικών της στελεχών, ευελπιστούν πως θα έρθουν σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των σωματείων και εν γένει συνδικαλιστικών φορέων.

Μόλις πρόσφατα, η εταιρεία προειδοποίησε πως αναμένει μια μακρά όσο και αργή διαδικασία ανάκαμψης της ζήτησης από μέρους των επιβατών. Αποτέλεσμα; Να προβεί στην μείωση των μακροπρόθεσμων σχεδίων χωρητικότητας μειώνοντας το μέγεθος του στόλου της κατά περίπου 100 αεροσκάφη.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η Lufthansa αναμένει την έγκριση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΕ ενός πακέτου διάσωσης συνολικού ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκε με τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία θα δει το κράτος να αναλάβει προσωρινά το 20% του μεριδίου στην εταιρεία.

Παράλληλα, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Όμιλος αποκάλυψε ότι είχε χάσει περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, ως αποτέλεσμα των περιορισμών ταξιδιού που έχουν επιβληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.