20 Σεπ 2024
READING

Το online shopping στην ΝΑ Ασία ήρθε για να μείνει

2 MIN READ

Το online shopping στην ΝΑ Ασία ήρθε για να μείνει

Το online shopping στην ΝΑ Ασία ήρθε για να μείνει

Δυναμική συνέχεια αναμένεται να έχει το online shopping στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, το οποίο εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού εμφάνισε εκρηκτικές διαστάσεις, όπως εκτιμά σε πρόσφατη μελέτη της η συμβουλευτική εταιρεία Bain & Company. 

Σύμφωνα με την τελευταία, η συνολική δαπάνη σε είδη παντοπωλείου (grocery) στην Νοτιοανατολική Ασία ξεπερνά τα επίπεδα των $350 δισεκατομμυρίων, από την οποία η online έκφανση της πραγματοποίησης αγορών δεν αποτελεί παρά ασήμαντη υποδιαίρεση προς το παρόν.

Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία η ευρύτερη γεωγραφική περιοχή έχει πληθυσμό που υπερβαίνει τα 600 εκατομμύρια κατοίκους, σημαντικό μέρος των οποίων δεν έχουν online παρουσία.

Ωστόσο, ο έντονος βαθμός διείσδυσης των smartphones σε συνδυασμό με την βελτιωμένη διαδικτυακή συνδεσιμότητα επιταχύνουν την παρεχόμενη ψηφιακή πρόσβαση, μετατρέποντάς τους χρήστες σε μια εξόχως θελκτική βάση δυνητικών πελατών. 

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, οι διαδικτυακές αγορές δείχνουν να κερδίζουν σταδιακά έδαφος στις προτιμήσεις των εκεί καταναλωτών.

Μάλιστα, η θυγατρική της Alibaba, Lazada, η οποία λειτουργεί κατά μήκος της εκεί γεωγραφικής περιοχής ανέφερε πρόσφατα πως οι πωλήσεις της τετραπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου Απριλίου. 

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η Bain & Company προβλέπει πως η διαδικτυακή οικονομία στην Νοτιοανατολική Ασία αναμένεται να αναπτυχθεί στα επίπεδα των $300 δισεκατομμυρίων μέχρι το 2025.

Όσο για τους παράγοντες στους οποίους και θα στηριχτεί η συγκεκριμένη ανάπτυξη, αυτοί δεν είναι άλλοι από το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις υπηρεσίες εκμίσθωσης μεταφοράς μέσω ταξί, ενώ αναμένεται να υποστηριχτεί σημαντικά από μια «έκρηξη» στις ψηφιακές πληρωμές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.