Κλείνουν 1200 καταστήματα Zara και ζημιές τριμήνου άνω των €400 εκατ.

Η Inditex, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων στον κόσμο, ανακοίνωσε  ζημιές 409 εκατ. ευρώ το τρίμηνο που έκλεισε στις 30 Απριλίου.

Μεγάλο είναι το πλήγμα της αλυσίδας Zara από τον κορωνοϊό καθώς όπως ανακοινώθηκε θα μπει λουκέτο σε 1.200 καταστήματα.
Η μητρική Inditex, είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 44% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι εξαιτίας της καραντίνας.

Η Inditex, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων στον κόσμο, ανακοίνωσε  ζημιές 409 εκατ. ευρώ το τρίμηνο που έκλεισε στις 30 Απριλίου. Η εικόνα αυτή δεν έχει καμία σχέση με πέρσι, καθώς τότε είχε καθαρά κέρδη 736 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 3,3 δισ. από 5,93 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν. Έτσι μετά την ζημία, αναμένεται να κλείσουν 1.200 μικρά καταστήματα, ενώ επένδυση θα γίνει σε online πωλήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί συνολικά ο τζίρος μετά την άγρια πτώση εν μέσω πανδημίας.

Η Inditex ανακοίνωσε πως θα κλείσει από 1.000 έως και 1.200 καταστήματα σε Ασία και Ευρώπη από διάφορα brands του ομίλου -όχι μόνο Zara-, όπως Bershka, Pull & Bear και Massimo Dutti και αναμένεται πως τα 107 καταστήματα της εταιρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι πιθανό να επηρεαστούν παρόλο τη μεγάλη έκταση των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Η Inditex, δήλωσε ότι «ο αριθμός των εργαζομένων θα παραμείνει σταθερός», με το προσωπικό που υπήρχε στα καταστήματα να απασχολείται σε άλλες θέσεις εργασίας, όπως οι online αγορές.

Ο συνολικός αριθμός καταστημάτων θα μειωθεί από 7.412 σε 6.700 με 6.900 μετά την αναδιοργάνωση, η οποία όμως δεν θα περιλαμβάνει μόνο «λουκέτα» αλλά και το άνοιγμα 450 νέων καταστημάτων σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Η Inditex, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης στον κόσμο, επλήγη σοβαρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 44% στα 3,3 δισ. Ευρώ (2,9 δισ. £) από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 30 Απριλίου, το πρώτο δηλαδή και πιο κρίσιμο, τρίμηνο του οικονομικού έτους.

SHARE

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here