25 Απρ 2024
READING

Στα χέρια της Metro το 100% του eshop της My market και της NET Spirit

3 MIN READ

Στα χέρια της Metro το 100% του eshop της My market και της NET Spirit

Στα χέρια της Metro το 100% του eshop της My market και της NET Spirit

Η METRO AEBE, ακολουθώντας με συνέπεια το αρχικό πλάνο της, προχώρησε στην πλήρη απορρόφηση των δραστηριοτήτων του eshop.mymarket.gr και της NET SPIRIT.

Παράλληλα, σύμφωνα με το στρατηγικό της σχεδιασμό, αναπτύσσει περαιτέρω το ηλεκτρονικό της κατάστημα, με βάση τα ήδη υφιστάμενα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματά του και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.

Το ιστορικό

Για τη δημιουργία του eshop.mymarket.gr, τα My market συνεργάστηκαν με το welovesupermarket.gr και τους δημιουργούς του, επιχειρηματίες Διονύση και Γιώργο Ζήβα, με τους οποίους ξεκίνησαν μία κοινή επαγγελματική πορεία το Φεβρουάριο του 2017.

Οι αδελφοί Ζήβα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανοδική πορεία του eshop My market λόγω της εξειδίκευσης και της εμπειρίας τους στις πωλήσεις μέσω του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου στα είδη σούπερ μάρκετ, που υπήρξαν πρωτοπόροι.

Η συνεργασία μαζί τους συνετέλεσε στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος έναντι του ανταγωνισμού, καθώς το welovesupermarket.gr αποδεδειγμένα υπήρξε το Νο1 ηλεκτρονικό supermarket με πανελλαδική διανομή και, με διαφορά, ο Νο1 e-retailer σε πωλήσεις βρεφικών πανών

Το eshop My market ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018, με παρακαταθήκη μία σταθερή βάση χιλιάδων καταναλωτών από το welovesupermarket.gr σε όλη την Ελλάδα.

Το eshop των My market κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει κοντά του όλους τους παλαιούς πελάτες, αλλά και να προσελκύσει χιλιάδες ακόμη, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, πραγματοποιώντας διανομές σε όλη την Ελλάδα, καθώς και διανομές σε φρέσκα & νωπά προϊόντα και είδη κοπής σε 7 μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βαθμός  ικανοποίησης πελατών του eshop My market είναι σταθερός διαχρονικά στο 9,06 (σε κλίμακα από 1-10. Πηγή e-satisfaction.com)

Η εξέλιξη

Οι εξαιρετικές σχέσεις των αδελφών Ζήβα με τους προμηθευτές, λειτούργησε προσθετικά  και στην πορεία του eshop My market. Tα τελευταία δύο χρόνια ένας σημαντικός αριθμός μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, αλλά και Ελλήνων προμηθευτών, εμπιστεύονται και επενδύουν συστηματικά σε αυτό. Με το πρωτοποριακό τους πνεύμα τόλμησαν νέες εμπορικές ιδέες στο χώρο του ηλεκτρονικού super market, όπως το Black Friday, και την Cyber week, επιτυγχάνοντας διπλασιασμό του αριθμού των ηλεκτρονικών παραγγελιών και των νέων εγγραφών στο eshop My market.

Η κρίση του covid – 19

Η πρόσφατη περίοδος της κρίσης που βίωσε η χώρα εξαιτίας του Covid- 19, προκάλεσε σημαντικές διαφοροποιήσεις στην καταναλωτική συμπεριφορά του κοινού και έφερε το ηλεκτρονικό εμπόριο στο προσκήνιο, πολλαπλασιάζοντας τη ζήτηση.

Κατά τη διάρκεια Μαρτίου – Απριλίου 2020, το eshop My market ανταποκρίθηκε στην πρωτοφανή ζήτηση, εντατικοποιώντας τις προσπάθειες για εξυπηρέτηση και παρέχοντας τη δυνατότητα παραγγελίας σε πενταπλάσιους πελάτες συγκριτικά με το Φεβρουάριο 2020.

Σήμερα

Η METRO παραμένοντας συνεπής στο αρχικό πλάνο της, προχώρησε στην πλήρη απορρόφηση των δραστηριοτήτων του eshop.mymarket.gr και της NET SPIRIT και στο στρατηγικό σχεδιασμό για την περαιτέρω εξέλιξή του, αναπτύσσοντας τα  ήδη υφιστάμενα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματά του και αναδεικνύοντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του. Αναλυτικότερα κάποια από αυτά:

Παραδόσεις προϊόντων ξηρού φορτίου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.