25 Απρ 2024
READING

Σταδιακή ενίσχυση των καλοκαιρινών αεροπορικών δρομολογίων της American Airlines

2 MIN READ

Σταδιακή ενίσχυση των καλοκαιρινών αεροπορικών δρομολογίων της American Airlines

Σταδιακή ενίσχυση των καλοκαιρινών αεροπορικών δρομολογίων της American Airlines

Τους σχεδιασμούς της προκειμένου από τον Ιούλιο να υλοποιήσει τουλάχιστον το 55% του εγχώριου πτητικού της προγράμματος  γνωστοποίησε η American Airlines.

Πρόκειται για σημαντική αύξηση από το 20% που πετούσε η τελευταία κατά τη διάρκεια του Μάϊου, ενώ κινείται σε σαφώς πιο “επιθετικό” ρυθμό απ’ ότι ο άμεσος ανταγωνιστής της, η United Airlines.

Όπως αναφέρουν στελέχη της βιομηχανίας των αερομεταφορών, στις ΗΠΑ παρατηρείται μια αργά, αλλά σταθερή άνοδο στην ζήτηση για εσωτερικής πτήσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι αεροπορικές εταιρείες προβαίνουν σε προσεκτική “ανάγνωση” των δεδομένων, “κτίζοντας” αντίστοιχα πτητικά προγράμματα που με την σειρά τους επιχειρούν να ανταποκριθούν με την ανάλογη ζήτηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τον περασμένο Απρίλιο, η American Airlines εξυπηρετούσε κατά μέσο όρο 32.154 επιβάτες σε ημερήσια βάση.

Ωστόσο, από την 1η μέχρι και τις 23 Μάϊου 2020, το εν λόγω μέγεθος υπερδιπλασιάστηκε σε 78.178 επιβάτες, ενώ από τις 24 μέχρι και τις 29 Μάϊου ο μέσος όρος εκτινάχθηκε σε 110.330 επιβάτες ημερησίως!

Βέβαια, ακόμη έχει να καλυφθεί σημαντικό έδαφος έως ότου τα μεγέθη επανέλθουν στα προ του κορωνοϊού δεδομένα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (Transportation Security AdministrationTSA), το συνολικό πλήθος των επιβατών και μελών πληρωμάτων που πέρασαν από την διαδικασία του screeningστα αμερικανικά αεροδρόμια προκειμένου να πετάξουν, είναι συρρικνωμένα κατά τουλάχιστον 85% σε σχέση με ότι ίσχυε κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.