24 Απρ 2024
READING

Το Deliveroo αναζητά τρόπους επιτάχυνσης της ανάκαμψης του τομέα της εστίασης

2 MIN READ

Το Deliveroo αναζητά τρόπους επιτάχυνσης της ανάκαμψης του τομέα της εστίασης

Το Deliveroo αναζητά τρόπους επιτάχυνσης της ανάκαμψης του τομέα της εστίασης

Ανοιχτή πρόσκληση προς ειδικούς στον τομέα της εστίασης, συμβουλευτικές εταιρείες, αλλά και νομικούς με γνώση του κλάδου και ζητημάτων ιδιοκτησίας απηύθυνε προ ημερών το Deliveroo.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να κατασταλάξουν από κοινού σε μια σειρά από προτάσεις απτών μέτρων προς την Βρετανική κυβέρνηση, τα οποία και θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις της εστίασης να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις έντονες όσο και πολλές προκλήσεις που αναδύθηκαν με την εμφάνιση της πανδημίας.

Η συγκεκριμένη δράση έρχεται ως συνέχεια των αποτελεσμάτων έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία ώστε να καταγράψει τον αντίκτυπο του COVID-19 στους μετόχους και ιδιοκτήτες εστιατορίων, σύμφωνα με την οποία σχεδόν το 50% των μικρών και ανεξάρτητων εστιατορίων δηλώνουν ότι θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο εντός χρονικού διαστήματος που εκτείνεται από 1 έως 3 μήνες, στην περίπτωση κατά την οποία συνεχιστεί η υφιστάμενη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η έρευνα του Deliveroo καταδεικνύει ότι σχεδόν το 50% των μικρών και ανεξάρτητων εστιατορίων δηλώνουν ότι θα αναγκαστούν να διακόψουν την λειτουργία τους εντός 1-3 μηνών στην περίπτωση κατά την οποία η τρέχουσα κατάσταση συνεχιστεί ή παραμείνει ως έχει.

Παράλληλα, το 27% ανέφερε πως δεν πίστευαν ότι θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού με τους υπόλοιπους ερωτηθέντες να ισχυρίζονται ότι μπορούν να αντέξουν από 3 έως 6 μήνες σύμφωνα με τις τρέχουσες απαιτήσεις σε επίπεδο lockdown.

Όσο για τα κύρια εμπόδια σε ότι αφορά να προσποριστούν αρκετά κέρδη τα ώστε να συνεχίσουν αδιατάρακτα τη λειτουργία τους, δεν είναι άλλα από τα εν γένει μέτρα social distancing (75%), αλλά και η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν σε πάγια έξοδα, όπως λ.χ. την καταβολή του ενοικίου κατά το εγγύς μέλλον (66%).

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.