19 Απρ 2024
READING

Σε e-commerce και μεγάλα λανσαρίσματα στρέφεται η Coca-Cola

1 MIN READ

Σε e-commerce και μεγάλα λανσαρίσματα στρέφεται η Coca-Cola

Σε e-commerce και μεγάλα λανσαρίσματα  στρέφεται η Coca-Cola

Επαναπροσδιορίζει τον στρατηγικό της σχεδιασμό η Coca-Cola, με στόχο «να βγει δυνατότερη» μετά τον κορωνοϊό.

Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο ο Chief Financial Officer της Coca-Cola, John Murphy, αναφέρθηκε επιγραμματικά στο πλάνο της εταιρείας για το επόμενο έτος.

«Το να βγούμε δυνατότεροι και το να παραμείνουμε πιστοί στο συνολικό μας purpose, μας οδηγούν σε κάποιες από τις αποφάσεις που παίρνουμε», σχολίασε.

Σύμφωνα με τον Murphy, παρά τον αντίκτυπο του Covid-19, «η επένδυση στη δραστηριότητά μας αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα».

Στο επίκεντρο τίθεται το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και η ανάκαμψη των καταστημάτων λιανικής. Στον αντίποδα, εξαγορές και συγχωνεύσεις αποκτούν μικρότερη βαρύτητα, κάτι που, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, αποτελεί «μια μικρή αλλαγή» τακτικής.

Σημειώνεται ότι πριν την κρίση, η Coca-Cola είχε επενδύσει σημαντικά σε εξαγορές προκειμένου να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό της, στο πλαίσιο του σχεδίου του CEO James Quincey να εξελιχθεί σε μια total beverage εταιρεία.

Παράλληλα, η Coca-Cola σχεδιάζει να εστιάσει σε μεγαλύτερα προϊοντικά λανσαρίσματα και ως εκ τούτου επανεξετάζει το πρόγραμμα καινοτομίας της.

Όπως υποστήριξε ο Murphy, θα υπάρχει «μεγαλύτερη ζήτηση για μεγαλύτερης κλίμακας λύσεις σε σύγκριση με περισσότερα μικρότερα διερευνητικά projects».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.