25 Απρ 2024
READING

Η Uniqlo θα κατασκευάζει μάσκες  

2 MIN READ

Η Uniqlo θα κατασκευάζει μάσκες  

Η Uniqlo θα κατασκευάζει μάσκες  

Καθώς η βιομηχανία της μόδας παρακολούθησε τις πωλήσεις να πέφτουν λόγω του COVID-19, πολλές μάρκες έχουν αλλάξει προκειμένου να παράξουν το πιο περιζήτητο αντικείμενο της περιόδου. Μάσκες. 

Είτε πρόκειται για ένα ethical fast fashion brand, όπως το Reformation ή ένα bargain big retailer, όπως το Old Navy, υπάρχει μια καλή πιθανότητα, εάν πουλάτε ρούχα, να πουλάτε τώρα μάσκες.

Η ιαπωνική εταιρεία Uniqlo, που έχει έσοδα 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, έχει δωρίσει εκατομμύρια κομμάτια ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, αλλά δεν είχε φτιάξει μάσκες για τους καταναλωτές – μέχρι τώρα.

Η Uniqlo επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι θα αρχίσει να παράγει μάσκες για το κοινό σύντομα και θα κατασκευάζονται από το ύφασμα Airism της εταιρείας.

Η βάση του Airism είναι το cupro – το οποίο είναι τεχνικά ένα ρεγιόν, που παράγεται με την ανακύκλωση φυτικών ινών μέσω μιας εξαιρετικά βιομηχανικής διαδικασίας. Το cupro αναμιγνύεται με νάιλον για ελαστικότητα.

Το Airism κυκλοφόρησε παγκοσμίως το 2013 για να χρησιμοποιηθεί σε εκατοντάδες εσώρουχα που παράγονται από την εταιρεία και ήταν για καλό.

Είναι ένα ελαστικό, ατσαλάκωτο και αντιμικροβιακό υλικό και χρησιμοποιείται σε όλες τις γραμμές Uniqlo, από τα φούτερ έως παιδικά ενδύματα.

Η Uniqlo αρνήθηκε να σχολιάσει την τιμή ή τη διαθεσιμότητα των μασκών Airism της. Αλλά όπως και οι περισσότερες προσφορές της Uniqlo, το Airism τείνει να είναι φθηνό.

Τα εσώρουχα Airism κοστίζουν περίπου 8 $ ανά ζευγάρι. Ένα μπλουζάκι για μικρά παιδιά πέφτει στα $ 5. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι μια μάσκα Airism θα διατιμάται κάπου σε αυτό το εύρος ή και ακόμη φθηνότερη, όταν τελικά θα πωλείται.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.