Η Cosmote θέτει νέους «πράσινους» στόχους

Πιστή στην στρατηγική της για τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Cosmote έθεσε μια σειρά από καινούριους όσο και φιλόδοξους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της προσεχούς δεκαετίας, ο Όμιλος ΟΤΕ γνωστοποίησε πως θα δεσμευτεί σε τρεις -συνολικά- στόχους αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, οι οποίοι μάλιστα πιστοποιήθηκαν από το Science Based Targets Initiative και είναι συμβατοί με τις μειώσεις εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, που απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθεί ο περιορισμός της αύξησης της θερμοκρασίας στον πλανήτη κατά 1,5 βαθμό Κελσίου.

Έτσι, λοιπόν, ο Οργανισμός δεσμεύεται για:

– 100% χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) για τις ανάγκες του Ομίλου σε κατανάλωση ηλεκτρισμού, έως το 2021,

– 90% μείωση των άμεσων (scope 1) και έμμεσων (scope 2) εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου – CO2 έως το 2030 (σε σχέση με το 2017),

– 25% μείωση των λοιπών έμμεσων εκπομπών CO2 (scope 3) ανά πελάτη (προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών, πάγιος εξοπλισμός και χρήση προϊόντων και υπηρεσιών) έως το 2030.

Εντυπωσιακή μείωση απορριμμάτων και ενέργειας

Οι στόχοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, εντάσσονται στη συνολική περιβαλλοντική στρατηγική του Ομίλου, η οποία περιλαμβάνει μία σειρά από δράσεις στους τομείς της κυκλικής οικονομίας, της κατανάλωσης ενέργειας και της διαχείρισης αποβλήτων.   

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο Όμιλος ΟΤΕ προχώρησε στην ανακύκλωση του 89% των παραγόμενων απορριμμάτων του, χρησιμοποιώντας 58% λιγότερα πλαστικά μπουκάλια στις σημαντικότερες εγκαταστάσεις του.

Παράλληλα, η Cosmote εξασφάλισε 100% ηλεκτρική ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέσω εγγυήσεων προέλευσης από τη ΔΕΗ, εξοικονομώντας 37,7 GWh ενέργειας ή αλλιώς αντίστοιχη της κατανάλωσης μίας πόλης 22.000 κατοίκων.

SHARE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here