Ανοίγει το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά επισκέπτες την Παρασκευή, αλλά πλέον η είσοδος στον χώρο θα γίνεται μόνο με προκρατήσεις, ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη βόλτα.

Η διάρκεια της επίσκεψης σε κάθε περίπτωση θα διαρκεί το πολύ 4 ώρες. Από την υποχρέωση προεγγραφής εξαιρούνται μόνο οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, τα ΑμεΑ και οι εγκυμονούσες, καθώς και ένας συνοδός τους.

Για όλες αυτές τις κατηγορίες η είσοδος παραμένει ελεύθερη.  Οι υπόλοιποι, για να επισκεφτούν το ΚΠΙΣΝ, θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν κάνει προκράτηση θέσης μέσω της ιστοσελίδας του snfcc.org.

Διαφορετικά η είσοδος στο ΚΠΙΣΝ δεν θα τους επιτρέπεται.Την ημέρα της επίσκεψης σας θα πρέπει να έχετε μαζί σας και να παρουσιάσετε στην είσοδο το δελτίο εισόδου το οποίο θα σας έχει αποσταλεί με την προκράτησή σας μέσω email.

«Για τη διευκόλυνσή σας προτείνουμε να τυπώσετε το δελτίο εισόδου. Δεν θα υπάρχει λίστα αναμονής: ακόμα και αν δεν έρθουν όλοι όσοι έχουν κάνει κράτηση, δεν θα υπάρχει δυνατότητα εισόδου για άλλους», σημειώνουν οι υπεύθυνοι του πάρκου.

Οι ηλεκτρονικές προκρατήσεις θα γίνονται σε ημίωρα slots των 100 ατόμων από τις 10.00-21.30. Για την πραγματοποίηση της επίσκεψής σας, η άφιξή σας στο σημείο ελέγχου του ΚΠΙΣΝ πρέπει να γίνει στο χρονικό διάστημα 15 λεπτά πριν και 20 λεπτά μετά από την αναγραφόμενη ώρα στο δελτίο εισόδου.

Για παράδειγμα, αν έχετε κάνει κράτηση για τις 12:00 μπορείτε να προσέλθετε από τις 11:45 μέχρι και τις 12:20. Πριν από την αρχή και μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος, η κράτησή σας δεν θα ισχύει.

Η διάρκεια παραμονής στο ΚΠΙΣΝ με ηλεκτρονική προκράτηση είναι τέσσερις ώρες ή μέχρι την ώρα που το ΚΠΙΣΝ κλείνει, αν αυτό συμβεί νωρίτερα πριν την παρέλευση των τεσσάρων ωρών.

Οι προκρατήσεις θα πρέπει απαραιτήτως να συμπεριλαμβάνουν και τα παιδιά κάθε ηλικίας.   Το ΚΠΙΣΝ διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει την είσοδο για λόγους δημόσιας υγείας. «Θα γίνει κάθε προσπάθεια να ειδοποιηθείτε ηλεκτρονικά σε αυτή την περίπτωση». Αναλυτικές οδηγίες θα σταλούν σε όλους όσους έχουν κάνει προκράτηση με πληροφορίες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους την ημέρα της επίσκεψής τους.

Για την εφαρμογή της ελεγχόμενης εισόδου επισκεπτών στο ΚΠΙΣΝ, θα παραμείνουν ανοιχτές μόνο τρεις είσοδοι: η είσοδος Β στη νότια πλευρά του Καναλιού (πιάτσα ταξί), η είσοδος Γ μεταξύ του υπαίθριου parking του ΚΠΙΣΝ και της οδού Πεισιστράτου, καθώς και η είσοδος Α από το Κέντρο Επισκεπτών (επί της οδού Ευριπίδου και Δοϊράνης).

Για τη διευκόλυνση των επιβατών των αυτοκινήτων που σταθμεύουν στο parking, θα υπάρχει σήμανση που θα τους οδηγεί στις εισόδους. Όλες οι άλλες είσοδοι του Πάρκου και του ΚΠΙΣΝ θα παραμείνουν κλειστές.

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το Κανάλι και η Αγορά θα είναι ανοιχτά για να κάνετε τις βόλτες σας αλλά οι Παιδικές Χαρές, οι Πίδακες Νερού, ο Μουσικός Κήπος, τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής και ο υπαίθριος χώρος αθλοπαιδιών θα παραμείνουν κλειστά.

Μέχρι την πανδημία του κορωνοϊού το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ήταν ένα από τα πολύ μεγάλα success stories της χώρας μας και αναδείχθηκε στον πιο αγαπημένο προορισμό των κατοίκων και επισκεπτών της Αττικής.

Το 2019 είχε 6,3 εκατομμύρια επισκέψεις, πολύ πέρα και από την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη πριν την παράδοσή του στην Ελληνική Πολιτεία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τον Μάιο 2019 είχαμε 530.000 επισκέψεις και τον Ιούνιο 2019 641.000 επισκέψεις.