26 Απρ 2024
READING

Αξία μικτού όγκου e-εμπορευμάτων $1 τρισεκατομμυρίου και –περίπου- 1 δισεκατομμύριο πελάτες για την Alibaba

2 MIN READ

Αξία μικτού όγκου e-εμπορευμάτων $1 τρισεκατομμυρίου και –περίπου- 1 δισεκατομμύριο πελάτες για την Alibaba

Αξία μικτού όγκου e-εμπορευμάτων $1 τρισεκατομμυρίου και –περίπου- 1 δισεκατομμύριο πελάτες για την Alibaba

Μεγέθη που κινούνται πέρα και πάνω από κάθε λογική κατάφερε να σημειώσει η Alibaba κατά το οικονομικό της έτος 2020, που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η αξία του μικτού όγκου εμπορευμάτων που διέθεσε μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου ο Κινεζικός κολοσσός ανήλθε στα 920 δισεκατομμύρια ευρώ ($1 τρισεκατομμύριο), μέγεθος αυξημένο κατά 35% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό οικονομικό έτος.

Όσο για την μερίδα του λέοντος στην αξία των πωλήσεων της Alibaba, αυτές έλαβαν χώρα στην Κίνα 870 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 35% και διαμορφώθηκε στα 65,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το EBITDA ανήλθε στα 20,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενισχυμένο κατά 29% σε σχέση με το οικονομικό έτος 2019.

Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο πελάτες

Αρκούντως εντυπωσιακά εμφανίζονται τα στοιχεία που αφορούν στο πλήθος των πελατών που συναλλάχθηκαν με τον Κινεζικό κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου κατά το οικονομικό έτος 2020.

Κι αυτό, καθώς βρέθηκε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός ακόμη ορόσημου, αυτού του να την έχουν επιλέξει για την πραγματοποίηση των e-αγορών τους σχεδόν 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Για την ακρίβεια, συνολικά 960 εκατομμύρια πελάτες (780 εκατομμύρια εκ των οποίων προέρχονται από την Κίνα και μόλις 180 εκατομμύρια εκτός των Σινικών συνόρων.

Μάλιστα, περίπου τα 3/4 των νέων πελατών της Alibaba προέρχονται από λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές, πτυχή στην οποία επενδύει και στοχεύει σημαντικά.

Επιπροσθέτως, ενισχύει αυτή την στρατηγική, τόσο μέσω του φυσικού λιανεμπορίου, όσο και μέσω της σύναψης συνεργασιών με μικρά, τοπικά καταστήματα.

Πανδημία με θετικό πρόσημο

Μπορεί στο τέταρτο τρίμηνο (Ιανουάριος έως και Μάρτιο) του οικονομικού έτους 2020 της εταιρείας να δέχτηκε το σφοδρό κύμα της πανδημίας Covid-19 στην Κίνα, εντούτοις όμως έδωσε τεράστια ώθηση στην Alibaba.

Για την ακρίβεια, το πλήθος των ηλεκτρονικών παραγγελιών αυξήθηκε κατά 19%, ενώ και ο συνολικός κύκλος εργασιών αυξήθηκε από 12 σε 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, η κρίση δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστα τα κέρδη, με το EBITDA να ενισχύεται μόλις κατά 1%, ενώ τα καθαρά κέρδη συρρικνώθηκαν κατά 88%. Οι χαμηλότερες τιμές μετοχών σήμαινε ότι τα έσοδα από επενδύσεις ήταν σημαντικά χαμηλότερα.

Στην φωτεινή πλευρά των πραγμάτων θα πρέπει να τονιστεί πως ο κύκλος εργασιών από το cloudcomputing ενισχύθηκε κατά 58%.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.