25 Απρ 2024
READING

Το instant messaging θα προσεγγίσει τους 4,3 δισεκατ. χρήστες το 2020

2 MIN READ

Το instant messaging θα προσεγγίσει τους 4,3 δισεκατ. χρήστες το 2020

Το instant messaging θα προσεγγίσει τους 4,3 δισεκατ. χρήστες το 2020

Ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν άμεσα μηνύματα θα αυξηθεί κατά 9% φτάνοντας στους 4,3 δισεκατομμύρια χρήστες φέτος, καθώς η πανδημία δείχνει να αυξάνει τη ζήτηση για m-επικοινωνίες, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε η Juniper Research.

Όσο για τις ψηφιακές πληρωμές, αναμένεται να αποτελέσουν το «κλειδί» για τη διατήρηση της ανάπτυξης καθώς η πανδημία υποχωρεί, δίνοντας στους ανθρώπους έναν λόγο να “κολλήσουν” ακόμη περισσότερο με τις εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το WhatsApp, το Facebook Messenger και το WeChat είναι από τις εφαρμογές που προβλέπεται να εξελιχθούν σε κανάλια ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς οι ψηφιακές πληρωμές επιτρέπουν στους retailers να επεκτείνουν τις omnichannel στρατηγικές τους σε όλα τα μηνύματα.

Οι δε retailers μπορούν να διευρύνουν τις υπηρεσίες τους από ειδοποιήσεις μέσω μηνυμάτων έως διαδικασία αυθεντικοποίησης πληρωμών και επεξεργασία με βελτιωμένη υποστήριξη για συναλλαγές.

Όσο για το πλήθος των smartphone συσκευών οι οποίες διαθέτουν τεχνολογία εμπλουτισμένων υπηρεσιών επικοινωνίας (Rich Communication ServicesRCS) που υποστηρίζει περιεχόμενο rich media και υπηρεσίες πληρωμών, αναμένεται να αυξηθούν κατά 45% σε περισσότερα από 740 εκατομμύρια το 2020, εν συγκρίσει με τα αντίστοιχα περυσινά δεδομένα.

Παρά την εν λόγω ανάπτυξη, το RCS θα είναι διαθέσιμο μόνο στο 16% των smartphones παγκοσμίως φέτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Juniper.

Όπως προτείνουν στελέχη της Juniper, οι marketers θα πρέπει να αναπτύξουν στρατηγικές ειδικά σχεδιασμένες για το instant messaging, με το 84% των κατόχων smartphone να χρησιμοποιούν εφαρμογές επικοινωνίας φέτος.

Εφαρμογές όπως το WeChat της Tencent που είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Κίνα καταδεικνύουν πώς μπορούν να μετασχηματιστεί ο τομέας του messaging προκειμένου να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως λ.χ. ψηφιακές πληρωμές, αγορές, ταξιδιωτικές κρατήσεις και delivery φαγητού.

Το WeChat επιτρέπει στους έμπορους να δημιουργούν “μίνι προγράμματα” που λειτουργούν μέσα στην εφαρμογή, επεκτείνοντας τις δυνατότητες των τηλεφώνων Android που έχουν περιοριστεί σε υπηρεσίες κειμένου SMS ή MMS.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.