26 Απρ 2024
READING

Σημαντικά ενισχυμένα τα μεγέθη τριμήνου για την Κρι-Κρι

2 MIN READ

Σημαντικά ενισχυμένα τα μεγέθη τριμήνου για την Κρι-Κρι

Σημαντικά ενισχυμένα τα μεγέθη τριμήνου για την Κρι-Κρι

Σε έντονα ανοδική τροχιά κινήθηκαν τα οικονομικά δεδομένα που κατάφερε να πετύχει η βιομηχανία γάλακτος Κρι-Κρι κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Στήριγμα» για την εταιρεία αποτέλεσαν οι πωλήσεις γιαουρτιού, σε συνδυασμό με την στρατηγική που εφαρμόζει στον τομέα των εξαγωγών προς τις διεθνείς αγορές, όπου και δραστηριοποιείται.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Σερραϊκής εταιρείας διαμορφώθηκε σε €27,45 εκατομμύρια εν συγκρίσει με €21,85 εκατομμύρια το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 25,6%.

Τα καθαρά κέρδη της γαλακτοβιομηχανίας έπειτα από φόρους, διαμορφώθηκαν στα €2,66 εκατομμύρια, σε σχέση με €2,29 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €3,55 εκατομμύρια εν συγκρίσει με τα €3,14 εκατομμύρια το 2019.

Όσο για τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της Κρι-Κρι, έφτασαν στα €4,48 εκατομμύρια έναντι €4,01 εκατομμυρίων το 2019.

Εκρηκτική αύξηση παρουσιάζουν οι πωλήσεις που σημείωσε η Κρι-Κρι στην εγχώρια αγορά γιαουρτιού, καθώς σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 24,8%, ενώ σε επίπεδο αξίας προσεγγίζουν τα 12,2 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία μελετών της IRI, το μερίδιο αγοράς των γιαουρτιών Κρι-Κρι διαμορφώνεται σε 16,6%, ποσοστό που επιτρέπει στην εταιρεία να κατέχει την 2η θέση της αγοράς.

Όμως, και στις διεθνείς αγορές που εξάγει προϊόντα γιαουρτιού η εταιρεία, οι πωλήσεις της εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 36,7%! Η δε συνολική αξία των εξαγωγών γιαουρτιού για την Κρι-Κρι υπερέβη τα 12,2 εκατομμύρια ευρώ.

Αντιδιαμετρική πορεία ακολούθησαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι πωλήσεις παγωτού, οι οποίες και δεν βοηθήθηκαν και από τις έντονες καιρικές συνθήκες σε συνάρτηση με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην χώρα μας.

Κάτι, που είχαν ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις παγωτού της Σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας να είναι μειωμένες κατά 19,3%, ανερχόμενες σε 2,4 εκατομμύρια ευρώ κατά το α’ τρίμηνο του 2020 έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.