ΝΒΑ | Διίστανται οι απόψεις για το πώς θα πρέπει να συνεχιστεί η σεζόν

Διίστανται οι απόψεις των ανθρώπων του ΝΒΑ, για τον τρόπο που θα πρέπει να συνεχιστεί η σεζόν, μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη που είχε ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ, με τους γενικούς διευθυντές των 30 ομάδων του πρωταθλήματος, την Πέμπτη.

Σκοπός της ήταν να εξεταστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που παραδόθηκε στις ομάδες την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με τις πιθανές μορφές που θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

«Δεν υπήρξε καμία δέσμευση για οποιοδήποτε σχέδιο» είπαν κάποιοι από τους συμμετέχοντες μετά την τηλεδιάσκεψη και πρόσθεσαν: «Ηταν όμως μια κλήση για τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών».

Οι μισοί Γενικοί Διευθυντές της λίγκας ψήφισαν για την επανεκκίνηση της σεζόν απευθείας με τα play off και να μην γίνουν αγώνες κανονικής περιόδου, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ψήφισαν τα play off να διεξαχθούν σε σύστημα 1-16 (συνολικά από Ανατολή και Δύση) και οι ομάδες να μην χωριστούν σε περιφέρειες.

Όσον αφορά στο εάν οι τελευταίες δύο θέσεις κάθε περιφέρειας πρέπει να κριθούν σε μίνι τουρνουά ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονταν πιο κάτω στην κατάταξη, το 75% των Γενικών Διευθυντών ψήφισαν ότι συμφωνούν.