28 Απρ 2024
READING

Δυσκολίες για την Marriott – Προειδοποιεί για σημαντικές πρόσθετες περικοπές προσωπικού

2 MIN READ

Δυσκολίες για την Marriott – Προειδοποιεί για σημαντικές πρόσθετες περικοπές προσωπικού

Δυσκολίες για την Marriott – Προειδοποιεί για σημαντικές πρόσθετες περικοπές προσωπικού

Εκτός εργασίας μέχρι το φθινόπωρο ενδέχεται να παραμείνουν οι 115.000 υπάλληλοι της Marriott που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με την μητρική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, προειδοποιώντας ότι η βιομηχανία της φιλοξενίας είναι -περίπου- απίθανο να ανακάμψει μέχρι το 2021, η Marriott International προειδοποίησε το προσωπικό της πως οι απολύσεις και οι μειώσεις των ωρών εργασίας που εγκρίθηκαν τον Απρίλιο ως απόρροια  της πανδημίας του Covid-19 πιθανότατα θα επεκταθούν χρονικά μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου 2020, ενώ επίκεινται «σημαντικές πρόσθετες περικοπές» στο corporate επίπεδο.

Ο ξενοδοχειακός κολοσσός άφησε να εννοηθεί πως θα προσφέρει πακέτα εθελούσιας εξόδου προς όσους υπαλλήλους του στις Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να αποχωρήσουν από την εταιρεία αυτή τη στιγμή και «να αναζητήσουν άλλες ευκαιρίες απασχόλησης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε πόσοι συνεργάτες θα επηρεαστούν από αυτούς τους διαχωρισμούς, αλλά ούτε μπορούν να υπολογιστούν τυχόν επακόλουθες χρεώσεις ή εξοικονόμηση κόστους προκύψει».

Υπενθυμίζεται πως η Marriott ανακοίνωσε στα μέσα Μαρτίου ότι έθετε σε αναστολή εργασίας περίπου τα 2/3 -ήτοι, 115.000 άτομα- των συνολικά 174.000 υπαλλήλων της παγκοσμίως.

Η εταιρεία έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με χρέος της τάξεως των 12,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 1,76 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Η Marriott Int. αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στον κόσμο, με 7.400 καταλύματα που φέρουν 30 διαφορετικά brand names σε 134 χώρες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.