20 Απρ 2024
READING

Οι Adidas και Allbirds ενώνουν δυνάμεις για να σχεδιάσουν το πιο βιώσιμο παπούτσι στον κόσμο

2 MIN READ

Οι Adidas και Allbirds ενώνουν δυνάμεις για να σχεδιάσουν το πιο βιώσιμο παπούτσι στον κόσμο

Οι Adidas και Allbirds ενώνουν δυνάμεις για να σχεδιάσουν το πιο βιώσιμο παπούτσι στον κόσμο

Αποσκοπώντας στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός ζευγαριού αθλητικών παπουτσιών το οποίο και θα εκπέμπει σχεδόν μηδενικές εκλύσεις άνθρακα, οι Adidas και Allbirds αποφάσισαν να συμπράξουν για τον ευγενή σκοπό, έχοντας συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα: Την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2021.

Οι δύο εταιρείες έχουν θέσει ως στόχο κάθε πτυχή του project από τα υλικά που χρησιμοποιούνται, την συσκευασία μέχρι και την διαδικασία της αποστολής να εστιάζεται στον περιορισμό των εκλύσεων άνθρακα.

Πως προέκυψε η συνεργασία μεταξύ δύο ανταγωνιστριών εταιρειών; Από την θέληση των στελεχών των δύο πλευρών να αποδείξουν πως η sportswear βιομηχανία είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα περιβαλλοντικά υπεύθυνο προϊόν, το οποίο όμως ταυτόχρονα θα είναι αποδοτικό για τους αθλητές.

 Από το 2019, η Allbirds έχει καταστήσει τη μείωση των εκπομπών άνθρακα ως κορυφαία προτεραιότητα, εισάγοντας έναν «φόρο άνθρακα» για την αντιστάθμιση των εκπομπών και ταυτόχρονα συνεργάζεται με την Clean Agency προκειμένου αυτή να υπολογίζει το αποτύπωμα άνθρακα για κάθε κωδικό παπουτσιών που παράγει ως μια «άτυπη» βαθμολογία άνθρακα.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Adidas δεσμεύθηκε να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 30% έως το 2030 και να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050.

Υποσχέθηκε, επίσης, να χρησιμοποιήσει μόνο ανακυκλώσιμο πολυεστέρα σε όλα τα προϊόντα της έως το 2024.

 Κι ενώ η πανδημία Covid-19 μπορεί να λειτουργήσει υπονομευτικά για ορισμένους από τους μεγαλύτερους στόχους που έχουν τεθεί, αποσταθεροποιώντας τις αλυσίδες εφοδιασμού, εντούτοις όμως η συνεργασία Allbirds και Adidas φαίνεται πως βαδίζει όπως έχει σχεδιαστεί εξ’ αρχής βάσει του χρονοδιαγράμματος του ενός έτους που έχουν σχεδιάσει.

Ακόμα και πριν από την επιδημία του lockdown που προέκυψε από την πανδημία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι ομάδες των δύο εταιρειών είχαν προγραμματίσει να συνεργαστούν εξ’ αποστάσεως ούτως ή άλλως για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Όπως εκτιμούν στελέχη της αγοράς, κατά το εγγύς μέλλον και δη έπειτα από την πανδημία, οι πελάτες αναμένεται να έχουν ακόμη περισσότερα κίνητρα προκειμένου να αγοράσουν προϊόντα τα οποία είναι λιγότερο επιβλαβή για τον πλανήτη. Σε αυτό το πλαίσιο, οι καταναλωτές αναμένεται να πραγματοποιούν αγορές από συγκεκριμένα brand.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.