19 Απρ 2024
READING

Περισσότερες από 12.000 απολύσεις σχεδιάζει η Boeing

1 MIN READ

Περισσότερες από 12.000 απολύσεις σχεδιάζει η Boeing

Περισσότερες από 12.000 απολύσεις σχεδιάζει η Boeing

Τουλάχιστον 12.000 εργαζόμενους αναμένεται να απολύσει η Boeing, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, λόγω του «χτυπήματος» που έχει δεχτεί από την κρίση του νέου κορονοϊού.

Ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού, Ντέιβ Καλχούν, δήλωσε πως τον Απρίλιο ο σχεδιασμός ήταν για μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 10%, επειδή η πανδημία αναγκάζει τους υποψήφιους ταξιδιώτες να παραμείνουν στο σπίτι.

5.520 υπάλληλοι εντάχθηκαν σε ένα πρόγραμμα εθελουσίας με αντάλλαγμα ένα πακέτο αποχώρησης, αλλά οι απολύσεις των 6.770 άλλων θα γίνει παρά την θέλησή τους.

Οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους που εγκαταλείπουν τη δουλειά τους βρίσκονται στο τμήμα εμπορικών αεροπλάνων, σύμφωνα με μέλη του συνδικάτου της εταιρείας, που απασχολεί συνολικά 160.000 παγκοσμίως.

Η Boeing δεν είναι η μόνη που απολύει μαζικά εργαζόμενους. Η ανταγωνιστική Airbus μείωσε την παραγωγή κατά το ένα τρίτο, μια απόφαση που θα οδηγήσει σε απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Η General Electric απέλυσε επίσης 10.000 εργαζόμενους αυτό το μήνα και η Rolls-Royce σχεδιάζει να μειώσει 8.000 θέσεις εργασίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.