25 Απρ 2024
READING

Η πρώτη ταινία της Pixar με ομοφυλόφιλο πρωταγωνιστή είναι το «Out»

2 MIN READ

Η πρώτη ταινία της Pixar με ομοφυλόφιλο πρωταγωνιστή είναι το «Out»

Η πρώτη ταινία της Pixar με ομοφυλόφιλο πρωταγωνιστή είναι το «Out»

Για πρώτη φορά η Pixar παρουσίασε νέα ταινία μικρού μήκους, στην οποία ο πρωταγωνιστής είναι ομοφυλόφιλος.Η ταινία αυτή είναι το “Out”.

O Greg, ένας νεαρός άνδρας φοβάται να πει στους γονείς του ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ετοιμάζεται να μετακομίσει σε άλλη πόλη για να ζήσει με τον σύντροφό του, Μανουέλ, όταν του κάνουν έκπληξη οι γονείς του για να τον βοηθήσουν και φοβάται ότι θα ανακαλύψουν το μυστικό του.

Τον βοηθάει ο Jim, ο σκύλος του, με τον οποίο ο Greg αλλάζει προσωρινά σώματα και ο πρωταγωνιστής μαθαίνει τη σημασία του να είναι ο εαυτός του.

Τον Φεβρουάριο, το «Onward» της Pixar είχε αποτελέσει την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney με ομοφυλόφιλο χαρακτήρα. Ήταν μία αστυνομικός που σε κάποια σκηνή είχε αναφερθεί στη σχέση της με γυναίκα.

Το «Out» έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή στο Disney Plus και είναι ένα 9 λεπτών φιλμ κινουμένων σχεδίων, ένα από τα επτά του προγράμματος SparkShorts της Pixar, που έχει σαν στόχο να «ανακαλύψει νέους συγγραφείς, να εξερευνήσει νέες τεχνικές αφήγησης ιστοριών και να πειραματιστεί με νέες ροές εργασιών παραγωγής», δήλωσε ο Τζιμ Μόρις, πρόεδρος της Pixar.

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης του «Out» είναι ο Στίβεν Κλέι Χάντερ, που έχει συνεργαστεί με την Pixar σε πολλά φιλμ, μεταξύ των οποίων το «Toy Story 4» και το «Finding Dory»

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.