25 Απρ 2024
READING

Η Mazda βάζει concept car στο PlayStation

3 MIN READ

Η Mazda βάζει concept car στο PlayStation

Η Mazda βάζει concept car στο PlayStation

Η Mazda σχεδίασε ένα εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για το βιντεοπαιχνίδι Sony PlayStation 4 “Gran Turismo Sport” για να δώσει στους παίκτες μια ιδέα για το πώς είναι να οδηγούν ένα αυτοκίνητο Mazda.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Mazda συνεργάστηκε με τον δημιουργό του παιχνιδιού Polyphony Digital για να αναπτύξει το όχημα Mazda RX-Vision GT3 Concept για το παιχνίδι προσομοίωσης οδήγησης.

Οι παίκτες που επιλέγουν το όχημα Mazda στο “Gran Turismo Sport” θα πάρουν αυτόματα μέρος στο πιστοποιημένο πρωτάθλημα Gran Turismo της FIA που θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο αργότερα φέτος.

Εν τω μεταξύ, οι λάτρεις των αγώνων μπορούν να συντονιστούν στο The Ricmotech iRacing Global Mazda MX-5 Cup, έναν εβδομαδιαίο αγώνα καθε Τρίτη βράδυ, που ξεκίνησε στις 5 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά στη σελίδα της Mazda στο Facebook καθώς και στα κανάλια ApexTv και iRacing YouTube.

Φέρνοντας το πρωτότυπο αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο του gaming, η Mazda ελπίζει να κάνει τους καταναλωτές να δοκιμάσουν ουσιαστικά την οδήγηση των οχημάτων της και να συνδεθούν στο διαδίκτυο.

Τα ψηφιακά μηχανοκίνητα αθλήματα και esports έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους τα τελευταία χρόνια, και έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο τώρα που η πανδημία κρατά τους περισσότερους ανθρώπους στο σπίτι.

Η Mazda επιδιώκει να αξιοποιήσει αυτή την αύξηση και να βρεθεί μπροστά στους οπαδούς του αυτοκινήτου με έναν “παιχνιδιάρικο” τρόπο που να συνδέει τους παίκτες που έχουν το ίδιο πνεύμα σε μια ανταγωνιστική πλατφόρμα.

Με τα in-person πρωταθλήματα που έχουν προγραμματιστεί για αργότερα φέτος, φαίνεται ότι η Mazda χρησιμοποιεί το gaming τώρα για να θέσει τις βάσεις για τα esports στο δρόμο.

Η σύνδεση με το “Gran Turismo Sport” ακολουθεί επίσης μια τάση των μαρκών να αγγίζουν την ανάπτυξη ψηφιακών κοινοτήτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αντί των παραδοσιακών διαφημιστικών προσπαθειών για πιο βαθιά σύνδεση με πιστούς θαυμαστές.

Το Chipotle, για παράδειγμα, έχει συνδεθεί με πελάτες στο Zoom και έχει κατακτήσει 500 εκατομμύρια εμφανίσεις σε αυτές τις καθημερινές συνεδρίες βίντεο.

Η Mazda φαίνεται να ακολουθεί παρόμοια πορεία στην καλλιέργεια της κοινότητας με τη συμμετοχή της στην εβδομαδιαία ψυχαγωγία των οπαδών των digital motorsports.

Αυτή η προσπάθεια έρχεται καθώς η πανδημία “χτυπά” το λιανικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων.

Τα αυτοκίνητα είναι μια δύσκολη κατηγορία για πώληση στο διαδίκτυο, σε σύγκριση με κάτι απλό όπως τα βιβλία, παιχνίδια ή ρούχα.

Πολλοί καταναλωτές επιθυμούν να οδηγήσουν το αυτοκίνητο που πρόκειται να αγοράσουν και αυτά τα παιχνίδια αγώνων αυτοκινήτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πλατφόρμα για να εξοικειωθούν οι άνθρωποι με τη μάρκα και να εξερευνήσουν τα χαρακτηριστικά του οχήματος.

Οι εταιρείες αυτοκινήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις εικονικές εμπειρίες οδήγησης για να προωθήσουν όχι μόνο αγωνιστικά αυτοκίνητα στο παιχνίδι, αλλά και να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να δοκιμάσουν με δυνατότητα αγοράς, μια τάση που αναδύεται κατά τη διάρκεια του lockdown.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.