19 Απρ 2024
READING

Φανάρι κυκλοφορίας για την είσοδο στα καταστήματα της Aldi

2 MIN READ

Φανάρι κυκλοφορίας για την είσοδο στα καταστήματα της Aldi

Φανάρι κυκλοφορίας για την είσοδο στα καταστήματα της Aldi

Έναν καινοτόμο, μα και «παραδοσιακό», ταυτόχρονα, τρόπο δοκιμάζει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi προκειμένου να περιορίσει το πλήθος των πελατών που ανά πάσα στιγμή βρίσκονται μέσα στα καταστήματά της, ώστε να συμβαδίζουν με τις επιμέρους απαγορεύσεις και εν γένει περιορισμούς, ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η Aldi έχει τοποθετήσει και δοκιμάζει σε 10 συνολικά καταστήματα την πιλοτική εφαρμογή φαναριών κυκλοφορίας στις εισόδους τους, προκειμένου να διαχειρίζεται τον αριθμό των πελατών που βρίσκονται εντός αυτών με βάση την συνολική επιτρεπόμενη χωρητικότητα και τις οδηγίες που θεσπίζουν το social distancing.

Όπως συμβαίνει και με τα αντίστοιχα φανάρια κυκλοφορίας στους δρόμους, κάθε πελάτης μπορεί να εισέλθει στα καταστήματα της βρετανικής αλυσίδας μόλις το χρώμα του φαναριού αλλάξει από κόκκινο σε πράσινο.

Μάλιστα, οι αυτοματοποιημένες πόρτες ανοίγουν μόνο στην περίπτωση κατά την οποία το φανάρι είναι πράσινο.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της πιλοτικής λειτουργίας κινούνται προς την θετική κατεύθυνση, γεγονός το οποίο ωθεί την εταιρεία να το καθιερώσει σε ολόκληρη την Βρετανική επικράτεια κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, όπως διέρρευσε από στελέχη της Asda, η τελευταία δοκιμάζει ένα εικονικό σύστημα διαχείρισης των ουρών αναμονής των πελατών.

Συγκεκριμένα, σε ένα κατάστημα της αλυσίδας στο Leeds δοκιμάζεται ο τρόπος με τον οποίο οι πελάτες θα είναι σε θέση να κάνουν εξ’ αποστάσεως log in στην ίδια σειρά αναμονής, ενόσω την ίδια στιγμή βρίσκονται καθιστοί στο αυτοκίνητό τους, περιμένοντας να εισέλθουν στα φυσικά καταστήματα.

Αντίστοιχα εξετάζουν εικονικά συστήματα ουράς εξετάζουν οι Tesco, Sainsbury, Costa και Greggs.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.