Διάσωση των σιδηροδρόμων από την Γερμανική κυβέρνηση με 5.5 δις. ευρώ

Τη διάσωση των γερμανικών κρατικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn με ποσό που θα ξεπεράσει τα 5,5 δισ. ευρώ σχεδιάζει το Βερολίνο, καθώς τα έσοδά τους στη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας κατέρρευσαν αφού οι ταξιδιώτες μειώθηκαν στο 10-15% του κανονικού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που έχει δει το σχέδιο αυτό, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συνεισφέρουν με επιπλέον ποσό 2 δισ. έως το 2024, ώστε να καλυφθεί το χρέος της εταιρείας.

Ο προϋπολογισμός της εταιρείας έχει ένα κενό μεταξύ των 11 και 13,5 δισ. ευρώ έως το 2024.Η Deutsche Bahn προσπαθεί να δανειστεί μόνο το 2020 ποσό της τάξης των 8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση του διοικητικού της συμβουλίου.

Το σχέδιο διάσωσης των γερμανικών σιδηροδρόμων για να εφαρμοστεί πρέπει να εγκριθεί τόσο από το γερμανικό Κοινοβούλιο όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι δεν πρέπει να έρχεται σε σύγκρουση με τους κανονισμούς της Ε.Ε. για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η κυβέρνηση και τα συνδικάτα των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει με ποιο τρόπο θα συμβάλουν οι εργαζόμενοι στο πακέτο διάσωσης της εταιρείας, καθώς έχει απορριφθεί το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις. Συνεπώς εξετάζονται είτε το πάγωμα των μισθών είτε οι υπερωρίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here