21 Ιαν 2025
READING

Στα 115,2 δισεκατομμύρια ευρώ η αξία των e-πωλήσεων στη Γαλλία φέτος

2 MIN READ

Στα 115,2 δισεκατομμύρια ευρώ η αξία των e-πωλήσεων στη Γαλλία φέτος

Στα 115,2 δισεκατομμύρια ευρώ η αξία των e-πωλήσεων στη Γαλλία φέτος

Στα επίπεδα των 115,2 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να ανέλθει η αξία των B2C online αγορών που θα λάβουν χώρα φέτος στη Γαλλία, μέγεθος αυξημένο κατά 11,4% σε ετήσια βάση, καθώς το 2019 η αντίστοιχη αξία του είχε διαμορφωθεί στα 103,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την καθιερωμένη ετήσια μελέτη που διενεργεί σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο η εταιρεία RetailX.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το αναμενόμενο επίπεδο αύξησης των πωλήσεων για το 2020, είναι κατά τι μειωμένα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, καθώς πέρυσι η αξία του ecommerce αναπτύχθηκε κατά 11,7%, ενώ το 2018 κατά 13,3%.

Υπογραμμίζεται πως το μερίδιο που κατέχουν οι online πωλήσεις στο Γαλλικό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) διαμορφώνεται σε 4,63%, τη στιγμή κατά την οποία το αμέσως προηγούμενο έτος ήταν 4,27%.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως τα προαναφερθέντα μεγέθη είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με ότι ίσχυε το 2013.

Κατά την διάρκεια της τελευταίας διετίας, το ποσοστό του Γαλλικού πληθυσμού που χρησιμοποιεί το internet και πραγματοποιούν online αγορές έχει ενισχυθεί.

Συγκεκριμένα, το 2019 το εν λόγω μερίδιο ήταν 77%, ενώ για φέτος θεωρείται ως δεδομένο πως θα φτάσει στο 79%.

Ωστόσο, εξίσου –αν όχι πιο σημαντικό κρίνεται και το ποσό που δαπανά κάθε χρήστης και το οποίο είναι εμφανώς αυξημένο. Αρκεί να τονιστεί πως προ μιας πενταετίας, ο μέσος online καταναλωτής στην Γαλλία δαπανούσε 1.516 ευρώ, τη στιγμή κατά την οποία πέρυσι ανερχόταν σε 2.266 ευρώ.Όσο για φέτος; Προβλέπεται πως θα ανέλθει στα 2.428 ευρώ.

Αναφορικά με το ποιες είναι οι πλέον διαδεδομένες μορφές πληρωμών στις online αγορές στην Γαλλία φέτος, η μελέτη της RetailX καταδεικνύει πως μακράν πιο χρηστική είναι αυτή της χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας (80%).

Ακολουθεί από μεγάλη απόσταση  το online banking (11%%), η καταναλωτική πίστωση (4%), η τραπεζική μεταφορά (1%) και  άλλοι μέθοδοι (4%).

Μια ακόμη πτυχή του online εμπορίου στη Γαλλία είναι πως οι χρήστες μόλις τοποθετήσουν την παραγγελία συνήθως επιλέγουν την παράδοση  στο σπίτι (85%) ως μέθοδο ολοκλήρωσής της, ενώ η παράδοση σε ειδικά συμβεβλημένα σημεία (Relay points) επιλέγεται πολύ συχνά (68%), ενώ και η παραλαβή από το κατάστημα (28%) παραμένει αρκετά υψηλά στις προτιμήσεις του κοινού.

Σχετικά με το τι ψωνίζουν συνήθως οι Γάλλοι online, τα προϊόντα μόδας κατέχουν τη μερίδα του λέοντος (58%) στην προτίμηση των χρηστών, ενώ ακολουθούν από κοντινή απόσταση τα είδη πολιτισμού (50%), τα ταξίδια και ο τουρισμός (40%) κ.ά.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι υπηρεσίες για το σπίτι, τα γυαλιά οράσεως και οι φακοί επαφής με πανομοιότυπο ποσοστό (7%).

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.