25 Απρ 2024
READING

Ο τρόπος με τον οποίο ψωνίζουμε και πληρώνουμε άλλαξε

2 MIN READ

Ο τρόπος με τον οποίο ψωνίζουμε και πληρώνουμε άλλαξε

Ο τρόπος με τον οποίο ψωνίζουμε και πληρώνουμε άλλαξε

Ο κορονοϊός υπήρξε καταλύτης για μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που οι καταναλωτές ξοδεύουν, πληρώνουν και οι τρέχουσες τάσεις όπως οι ανέπαφες πληρωμές και το “αγορά τώρα-πληρωμές αργότερα”, επιταχύνονται.

Αναδύονται νέες τάσεις, όπως η προτίμηση των καταναλωτών να αγοράζουν στο διαδίκτυο και να παραλαμβάνουν από το κατάστημα.

Από τις τράπεζες και τις εταιρείες πιστωτικών καρτών έως τους retailers, η πανδημία έχει επηρεάσει σχεδόν κάθε παίκτη στον κλάδο των πληρωμών.

Τι αλλάζει στον τομέα των πληρωμών και πώς ψάχνουν να δημιουργήσουν το «νέο κανονικό» καθώς τα καταστήματα ανοίγουν ξανά και αυξάνονται οι παραγγελίες στο σπίτι”; 

Τι γνωρίζουμε για το μέλλον του τρόπου με τον οποίο θα ψωνίζουμε και θα πληρώνουμε σε έναν κόσμο μετά το COVID; 

Ο γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify ξεκίνησε μια πολιτική για τους retailers ώστε να μετατρέπουν τα καταστήματα σε κέντρα εκπλήρωσης προσθέτοντας γρήγορα παραλαβές.

Το λιανικό εμπόριο θα πρέπει να “ανακαλυφθεί” εκ νέου μετά την πανδημία. Ο συνιδρυτής του PayPal, Max Levchin, αναρωτιέται το μέλλον του παραδοσιακού εμπορίου και του «αγώνα λογισμικού» που θα συνεχίσει πίσω από τα παρασκήνια.

H Startup QuadPay επεκτείνει την προσέγγισή της συνεργαζόμενη με τον γίγαντα πληρωμών Stripe για να προσφέρει στους αγοραστές τη δυνατότητα να αγοράσουν τώρα και να πληρώσουν αργότερα σε οποιοδήποτε κατάστημα.

Η Tencent μόλις πήρε μερίδιο $ 250 εκατομμυρίων στο Afterpay. Τώρα και οι 2 προετοιμάζονται για να φέρουν επιλογές αγοράς-τώρα-πληρωμής-αργότερα στη μαζική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας.

Οι νεοσύστατες εταιρείες με την προσέγγιση “αγοράστε τώρα-πληρώστε αργότερα” έχουν  προοπτική – και για αυτό οι retailers όπως η Walmart και η Target “επενδύουν” στις πληρωμές δόσεων, προκειμένου να κάνουν τους καταναλωτές να συνεχίζουν να ξοδεύουν.  

Η ψηφιακή τράπεζα N26 συγκέντρωσε χρηματοδότηση 100 εκατομμύρια δολάρια και δίνει δυνατότητες, όπως οι ανέπαφες πληρωμές, καθώς οι χρήστες αναζητούν έναν ασφαλέστερο τρόπο πληρωμής.

Η Mastercard εκτιμά πώς μια αύξηση των ανέπαφων πληρωμών δίνει στην εταιρεία μια απροσδόκητη ώθηση καθώς οι άνθρωποι θα ξανασκεφτούν να αγγίζουν τα μετρητά.

Τα προγράμματα επιβράβευσης πιστωτικών καρτών ανεβαίνουν καθώς οι πληρωμές με κάρτες μεγεθύνουν τα μερίδια τους.

Ο κόσμος χωρίς μετρητά έρχεται όλο και πιο κοντά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.