27 Απρ 2024
READING

Η Ahold Delhaize πραγματοποιεί διαγωνισμό για την ανάπτυξη bot καθαρισμού για λιανεμπορικές επιχειρήσεις

2 MIN READ

Η Ahold Delhaize πραγματοποιεί διαγωνισμό για την ανάπτυξη bot καθαρισμού για λιανεμπορικές επιχειρήσεις

Η Ahold Delhaize πραγματοποιεί διαγωνισμό για την ανάπτυξη bot καθαρισμού για λιανεμπορικές επιχειρήσεις

Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε ορισμένες νέες πτυχές στην καθημερινότητα και την εν γένει λειτουργικότητα των ίδιων των επιχειρήσεων.

Μάλιστα, όσες δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο και δη στον τομέα των σούπερ μάρκετ όχι μόνο δεν θα μπορούσαν να λείπουν, αλλά η ένταση, ο αυξημένος βαθμός επισκεψιμότητας, η φύση και το διευρυμένο ωράριο της λειτουργίας τους τα θέτουν αυτομάτως στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διεθνής λιανεμπορική αλυσίδα Ahold Delhaize και δη το AI for Retail (AIR) Lab της, εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε έναν διαγωνισμό αναζητώντας καινοτόμες ιδέες και λύσεις για ένα απλοϊκό –φαινομενικά- ζήτημα: Τον καθαρισμό των χώρων ενός σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, αναζητά νεοφυείς εταιρείες που θα είναι σε θέση να αναπτύξουν μια αυτόνομη λύση καθαρισμού καταστημάτων.

Μέχρι σήμερα, τα δάπεδα των σούπερ μάρκετ καθαρίζονται μια φορά ημερησίως, πριν την έναρξη λειτουργίας του καταστήματος και μόνο τοπικά κατά την διάρκεια της λειτουργίας.

Προκειμένου να γίνει αυτό πράξη, απαιτείται –εξαρτάται και από την συνολική επιφάνεια του χώρου- κατά μέσο δύο ώρες ώστε να λάβει χώρα η διαδικασία σκουπίσματος, σφουγγαρίσματος και τριψίματος των πατωμάτων.

Καθώς η όλη διαδικασία αποδεικνύεται χρονοβόρα, ενώ απαιτεί πλήθος από εργαζόμενους προκειμένου να την πραγματοποιήσουν, για αυτό και η Ahold Delhaize αποφάσισε να δομήσει μια πλήρως αυτοματοποιημένη τεχνολογία που θα κάνει πράξη την αντίστοιχη διαδικασία.

Ως προαπαιτούμενα για όσες startups συμμετάσχουν στον διαγωνισμό έχει θέσει –μεταξύ άλλων- η ολοκλήρωση του καθαρισμού να επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 2 ώρες για επιφάνειες 3.000 τ.μ., καθώς επίσης και την έμφαση σε λεπτομέρειες, όπως λ.χ. τον άρτιο καθαρισμό δίπλα από ράφια και μια σειρά από δυναμικές πτυχές και χωροταξικές ιδιαιτερότητες ενός καταστήματος.

Παράλληλα, οι λύσεις θα πρέπει να διακρίνονται από την ύπαρξη δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης, όπως λ.χ. χαρτογράφηση καταστημάτων και ισχυρή πλοήγηση σε δυναμικό περιβάλλον καταστημάτων, ταυτόχρονα να συμβάλουν στην μείωση του συνολικού κόστους, να είναι εύκολες όσο και ασφαλείς στην χρήση, να πληρούν πρωτόκολλα κυβερνοασφάλειας, η συντήρησή τους να κινείται σε περιορισμένα επίπεδα, καθώς επίσης να διακρίνονται από εξαιρετική κινητικότητα τόσο σε κεραμικά, όσο και σε PVC δάπεδα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.