27 Απρ 2024
READING

Zoom | μεγάλη πίεση και έλεγχος για την εφαρμογή

2 MIN READ

Zoom | μεγάλη πίεση και έλεγχος για την εφαρμογή

Zoom | μεγάλη πίεση και έλεγχος για την εφαρμογή

Το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας συμφώνησε να εξετάσει εάν το λογισμικό τηλεδιασκέψεων μέσω βίντεο της Zoom Video Communications πρέπει να απαγορευτεί στη χώρα λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν σε σχέση με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Ομάδα τριών δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξέδωσε ειδοποιήσεις προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τη Zoom Video ζητώντας γραπτές απαντήσεις, δήλωσε ο δικηγόρος του αιτούντος την απαγόρευση χρήσης της εφαρμογής, Wajeeh Shafiq.

Η απόφαση του δικαστηρίου αυξάνει τα προβλήματα για την εταιρεία η οποία εδρεύει στην Καλιφόρνια.

Το Zoom είδε να αυξάνονται κατακόρυφα οι χρήστες του, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του lockdown.
Ωστόσο, πολύ σύντομα άρχισαν να διατυπώνονται ανησυχίες σε σχέση με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, οι οποίες και έκαναν την SpaceX του Έλον Μασκ, το Τμήμα Παιδείας της Νέας Υόρκης και την κυβέρνηση της Ταϊβάν να απαγορεύσουν τη χρήση του.

Τον Απρίλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Zoom, Eric S. Yuan, ζήτησε, μέσω ιστολογίου, συγγνώμη για τα κενά που υπήρχαν.

«Αναγνωρίζουμε ότι δεν έχουμε καταφέρει να σταθούμε στο ύψος των προσδοκιών της κοινότητας -και των δικών μας- σε ό,τι αφορά την προστασία του απορρήτου και της ασφάλειας», ανέφερε.

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου σχετικά με την αίτηση που υπέβαλε ο Harsh Chugh, δάσκαλος με έδρα το Δελχί, μετά από τέσσερις εβδομάδες. Ο Chugh ζητά λεπτομερή μελέτη από την κυβέρνηση σχετικά με τους κινδύνους ασφαλείας και την απαγόρευση του Zoom Video έως ότου θεσπιστεί νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το δικαστήριο διεξάγει ακροάσεις μέσω βιντεοδιασκέψεων καθώς η Ινδία βρίσκεται σε lockdown λόγω της πανδημίας.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι η Zoom λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απόρρητο, την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των χρηστών.

Η εταιρεία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ενίσχυση της δέσμευσής της στο θέμα της ασφάλειας και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής από τότε που ανακοίνωσε ένα σχέδιο 90 ημερών, την 1η Απριλίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.