Οι sex dolls, τα εσώρουχα και τα sex toys κάνουν υψηλές πωλήσεις στο lockdown

Οι διαδικτυακές πωλήσεις sex dolls, ερωτικών παιχνιδιών και εσωρούχων έφτασαν στα ύψη κατά τη διάρκεια του lockdown καθώς οι αγοραστές μένουν στο σπίτι αναζητούν νέους τρόπους για να διασκεδάσουν.

Η Missguided ανέφερε ότι οι πωλήσεις εσωρούχων της αυξήθηκαν κατά 300% από τότε που επιβλήθηκε το lockdown στις 23 Μαρτίου. Οι πωλήσεις μαύρων bralettes (είδος σουτιέν) έχουν σημειώσει άνοδο 18% στο Ηνωμένο Βασίλειο από την έναρξη του lockdown.

Εν τω μεταξύ, η Sex Doll Genie, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος retailer sex dolls στον κόσμο, έχει δει «αριθμό ρεκόρ παραγγελιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού».

Ο retailer, ο οποίος πωλεί μια σειρά πάνω από 2600 premium κούκλες σεξ premium, δήλωσε ότι σημείωσε αύξηση κατά 51,6% στις παραγγελίες από εργένηδες, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση 33,2% τον Απρίλιο.

«Έχουμε πολλά προϊόντα σε απόθεμα, αλλά δεν μπορούμε να εργαστούμε αρκετά γρήγορα για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση», δήλωσε η συνιδρυτής της Sex Doll Genie, Janet Stevenson.

«Προσλαμβάνουμε το συντομότερο δυνατό και έχουμε δημιουργήσει αρκετούς νέους ρόλους στη διαχείριση εκπλήρωσης (fulfilment management) και την υποστήριξη πελατών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη».

Τον Απρίλιο, η Adult Toy Megastore της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ότι είδε τριπλασιασμό των sex πωλήσεων σε 48 ώρες πριν επιβληθεί επίσημα το lockdown στις 25 Μαρτίου.

Και πρόσθεσε ότι ακολούθησαν κι άλλες αυξήσεις στις πωλήσεις τις επόμενες εβδομάδες, κάθε μία συμπίπτοντας με σημαντικές ειδήσεις σχετικά με την πανδημία.

Παρ ‘όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης της Durex, Reckitt Benckiser ότι οι πωλήσεις προφυλακτικών είχαν μειωθεί από τότε που ξεκίνησε το lockdown, αναφέροντας το γεγονός ότι οι άνθρωποι έκαναν λιγότερο σεξ λόγω των μέτρων κοινωνικής απόστασης.