20 Απρ 2024
READING

Βαρόμετρο καταγραφής επαναλειτουργίας εστιατορίων από τον οδηγό MICHELIN

1 MIN READ

Βαρόμετρο καταγραφής επαναλειτουργίας εστιατορίων από τον οδηγό MICHELIN

Βαρόμετρο καταγραφής επαναλειτουργίας εστιατορίων από τον οδηγό MICHELIN

Σε μια προσπάθεια να διευκολύνει την ανάλυση των επιπτώσεων από την κρίση του Covid-19  στα εστιατόρια με αστέρια Michelin που περιλαμβάνονται στις επιλογές του, ο περίφημος οδηγός MICHELIN λανσάρισε ένα διεθνές Βαρόμετρο

Συγκεκριμένα, σε εβδομαδιαία βάση θα καταγράφεται ο αριθμός των εστιατορίων με αστέρια Michelin που επαναλειτουργούν, στο σύνολο των 32 προορισμών που καλύπτει ο Οδηγός.

Μάλιστα, το εν λόγω Βαρόμετρο έχει θέσει ως προ-απαιτούμενο την λειτουργία των εστιατορίων για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του οδηγού, το εργαλείο του Βαρόμετρου έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει στις υπηρεσίες εστίασης και εν γένει στον τομέα του τουρισμού μια παγκόσμια επισκόπηση, σε πραγματικό χρόνο, του ρυθμού με τον οποίο εξελίσσεται η επανέναρξη των εστιατορίων που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Δημιουργώντας το Βαρόμετρο, θέλουμε να καταγράψουμε τον παλμό της παγκόσμιας γαστρονομίας, με σκοπό να ενημερώσουμε το κοινό για το οικοσύστημά μας.

Μόλις το 21% από τα 3.000 εστιατόρια με Αστέρια Michelin σε όλο τον κόσμο λειτουργεί προς το παρόν. Ελπίζουμε ότι αυτά τα στοιχεία θα αναδείξουν έναν τομέα που ανθίζει οικονομικά πολύ πιο πέρα από τις πόρτες των εστιατορίων», σχολίασε ο Gwendal Poullennec, International Director των οδηγών MICHELIN.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.