Το Netflix βελτιώνει την εξυπηρέτηση των συνδρομητών του

Η δημοφιλής πλατφόρμα θα έχει το δικαίωμα να προχωρά σε αυτόματη ακύρωση της συνδρομής, αν ο πελάτης δεν την έχει χρησιμοποιήσει για έναν χρόνο

Το Netflix θα αρχίσει να ρωτά τους πελάτες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα τον τελευταίο χρόνο, αν συνεχίζουν να θέλουν να είναι συνδρομητές του.
Αν ο πελάτης δεν απαντήσει, τότε η δημοφιλής πλατφόρμα θα έχει το δικαίωμα να προχωρά σε αυτόματη ακύρωση της συνδρομής.

H κίνηση αυτή δεν συνηθίζεται μεταξύ των εταιρειών που χρεώνουν ετήσια συνδρομή και δείχνει, μέχρι κάποιο βαθμό, την αυτοπεποίθηση του Νetflix σε ό,τι αφορά την προτίμηση των πελατών του.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει το Netflix να ξεχωρίσει ανάμεσα σε μια πληθώρα νέων ανταγωνιστών, όπως το Disney+, το Peacock της NBCUniversal και το ΗΒΟ Max της WarnerMedia.

«Ρωτάμε όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τίποτα στο Netflix εναν χρόνο μετά την έναρξη της συνδρομής, ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι θέλουν να τη διατηρήσουν. Θα κάνουμε το ίδιο για όποιον έχει σταματήσεινα βλέπει για πάνω από 2 χρόνια», αναφέρει ο Eddy Wu, δ/ντής καινοτομίας.

Οι ανενεργοί πελάτες θα αρχίσουν να βλέπουν το σχετικό μήνυμα μέσω ειδοποιήσεων εντός εφαρμογής ή μέσω e-mail από αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Netflix, οι ανενεργοί λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 0,5% της συνολικής βάσης μελών.

Το περασμένο τρίμηνο, η εταιρεία σημείωσε εκτίναξη στις νέες συνδρομές, λόγω του ότι η πανδημία του κορωνοϊού κράτησε τον κόσμο στο σπίτι.

Στα τέλη του α’ τριμήνου, η Netflix ανακοίνωσε 183 εκατ. συνδρομητές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here