Η Hertz σε καθεστώς χρεοκοπίας στην Αμερική και στον Καναδά

Την υπαγωγή της στο αμερικανικό καθεστώς χρεοκοπίας (chapter 11) ανακοίνωσε χθες το βράδι η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, η οποία έχει πληγεί σκληρά από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η υπαγωγή στο Chapter 11 παρέχει προστασία από τους πιστωτές και επιτρέπει στον αμερικανικό κολοσσό να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ ταυτόχρονα εκπονεί σχέδιο για την αποπληρωμή των πιστωτών και την εταιρική αναδιάρθρωση.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ δεν χρειάζεται χρηματοδότηση του χρέους της προς ώρας, σύμφωνα με πηγή κοντά στην υπόθεση που επικαλείται το Bloomberg, καθώς έχει άμεση διαθέσιμη ρευστότητα άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Στα έγγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο, αναφέρει ότι η αξία των στοιχείων ενεργητικού της ανέρχεται στα 25,8 δισ. δολάρια και το χρέος στα 24,4 δισ. δολάρια.

Μετά την κατάρρευση των εσόδων λόγω της πανδημίας, η εταιρία επιχείρησε να αναδιαρθρώσει τα χρέη της και να εξασφαλίσει κεφάλαια «διάσωσης» από το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών. Όμως ενώ κατάφερε να διαπραγματευθεί βραχυπρόθεσμη ανακούφιση από τους πιστωτές της, δεν κατάφερε να πετύχει πιο μακροπρόθεσμες συμφωνίες.

Ο αντίκτυπος της Covid-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας βίαιη πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις μελλοντικές κρατήσεις.

Ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά την επιστροφή των εσόδων και την πλήρη επαναλειτουργία της αγοράς πράγμα που κατέστησε απαραίτητη την ενέργεια.

Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει για ευρύτερες επιπτώσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία από μια χρεοκοπία της Hertz.

Η εταιρία έχει ένα στόλο 400.000 οχημάτων στις ΗΠΑ που δεν υπόκεινται σε συμφωνία επαναγοράς με τους κατασκευαστές και ενδέχεται να ρευστοποιηθούν, προειδοποίησε αμερικανός αναλυτής την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ρίσκο για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι, οι πιστωτές της εταιρίας που εξασφαλίζονται από το στόλο των οχημάτων, να αποφασίσουν να ρευστοποιήσουν τα οχήματα για να πληρωθούν τα ομόλογα.

Η υπαγωγή της εταιρίας στο καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές αφορά στις θυγατρικές σε ΗΠΑ και Καναδά και οι κύριες διεθνείς περιφέρειες, στις οποίες επιχειρεί η Hertz, ιδιαίτερα η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δεν περιλαμβάνονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here