20 Απρ 2024
READING

Μ. Βρετανία | Οι αγορές τροφίμων πάνε online με ετήσια αύξηση 33% το 2020

2 MIN READ

Μ. Βρετανία | Οι αγορές τροφίμων πάνε online με ετήσια αύξηση 33% το 2020

Μ. Βρετανία | Οι αγορές τροφίμων πάνε online με ετήσια αύξηση 33% το 2020

Αυξημένες κατά 33% αναμένεται να είναι οι αγορές ειδών τροφίμων που θα γίνουν online στην Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, με την αξία τους να ανέρχεται σε 19,2 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος.

Τα συγκεκριμένα μεγέθη προκύπτουν από πρόσφατη μελέτη που διενήργησε η εταιρεία ερευνών Mintel, ενώ καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση των μεγεθών έπειτα από μια τετραετία ανάπτυξης που κινήθηκε όμως σε ιδιαίτερα μικρά μεγέθη.

Για την ακρίβεια, πέρυσι ο ρυθμός ανάπτυξης της Βρετανικής  online αγοράς ειδών παντοπωλείου σε σχέση με το 2018, δεν ξεπέρασε το 2,9%. Η Mintel προβλέπει πως η αξία της εν λόγω αγοράς αναμένεται να υπερβεί τα 20,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2024. Κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 41% σε βάθος πενταετίας.

Όπως απορρέει από τα συμπεράσματα της μελέτης της Mintel, οι συνήθειες που αναδείχθηκαν στο online shopping κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 και του συνεπακόλουθου lockdown, μάλλον θα αποδειχτούν μεγάλης χρονικής διάρκειας.

Προ της πανδημίας, μόλις το 7% των Βρετανών αύξησε το πλήθος των διαδικτυακών αγορών στις οποίες και προέβαινε. Πλέον, όμως, ο αριθμός των καταναλωτών που δηλώνουν ότι έχουν αυξήσει τις διαδικτυακές αγορές τους έχει ενισχυθεί κατά 36%!

Στην ίδια μελέτη αποκαλύπτεται ότι οι μισοί Βρετανοί προσπάθησαν να περιορίσουν το χρόνο που περνούν σε ένα κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ ή παντοπωλείου, ενώ ένα πρόσθετο ποσοστό 9% έχει αξιοποιήσει την επιλογή “click and collect” που παρέχεται από τις λιανεμπορικές επιχειρήσεις.

Το 37% των άνω των 65 ετών έχει αυξήσει το online shopping

Η μελέτη της Mintel κατέδειξε επίσης το γεγονός ότι το 37% των διαδικτυακών χρηστών στην Μεγάλη Βρετανία που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 65+, έχουν αυξήσει την συχνότητα, την ένταση και το περιεχόμενο των διαδικτυακών αγορών που έχουν πραγματοποιήσει από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Μέχρι πρότινος, μόλις το 28% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας μπορούσαν να θεωρηθούν ως online grocery shoppers.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.