Η ομοιότητα και η διαφοροποίηση των COVID-19 διαφημίσεων

Καθώς η πανδημία συνεχίζεται, οι διαφημίσεις δυσκολεύονται περισσότερο να περάσουν το μήνυμα τους, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση της Ace Metrix.Η Ace Metrix ανέλυσε 497 διαφημίσεις που σχετίζονται με τον κορονοϊο και έπαιξαν μέχρι τις 9 Μαΐου.

Η βαθμολογία για προσοχή, παρακολούθηση και επιθυμία για διαφημίσεις που σχετίζονται με την πανδημία, είναι τώρα πια ίση με την βαθμολογία για διαφημίσεις που δεν έχουν θέμα τον κορονοϊό, γεγονός που δείχνει ότι η εστίαση στην κρίση της υγείας από μόνη της δεν αρκεί πλέον για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Επιπλέον, από την εβδομάδα 14-20 Απριλίου, περισσότερες διαφημίσεις καταγράφονται ως εκμεταλλευτικές για τους θεατές, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων με θέμα το «Ευχαριστώ που μένουμε σπίτι» αλλά και αυτών που παρουσιάζουν αφιερώματα για την κατάσταση.

Η έρευνα επισημαίνει επίσης μερικές ευκαιρίες για να ξεφύγει η διαφήμιση από αυτό το μοτίβο και να τραβήξει την προσοχή των καταναλωτών. 

Για παράδειγμα η δημιουργική χρήση της μουσικής, η οποία βοήθησε και την πρόσφατη διαφήμιση Unilever, «Essential Supplies», να κερδίσει βαθμολογία 20% πάνω από τον μέσο όρο.

Επίσης, μια δόση χιούμορ μπορεί να είναι επικίνδυνη δεδομένης της σοβαρής φύσης της κρίσης για την υγεία, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει μια μάρκα να συνδεθεί με τους θεατές όταν αντιμετωπίζεται σωστά.

Ένα σημαντικό συμπέρασμα για τα brands από την έρευνα είναι ότι η εστίαση αποκλειστικά στην κρίση υγείας καθιστά δύσκολο να ξεχωρίσει μια διαφήμιση, επειδή δημιουργείται μια αίσθηση ομοιότητας για τους καταναλωτές καθώς αυτές οι διαφημίσεις έχουν πολλαπλασιαστεί.

Ωστόσο, το μήνυμα COVID-19 παραμένει ένας ισχυρός τρόπος για να αλληλεπιδράσουν οι μάρκες με τους καταναλωτές, με τις διαφημίσεις που ασχολούνται με το θέμα να ξεπερνούν σημαντικά τις διαφημίσεις που δεν το κάνουν, σύμφωνα με την Ace Metrix.

Η ανάλυση από αυτή την έρευνα υποδηλώνει ότι η χρήση του COVID-19 ως θέμα δεν πρέπει να είναι εκτός, αλλά οι μάρκες πρέπει να ακολουθήσουν μια προσεκτική προσέγγιση και να μην ακολουθήσουν μόνο αυτή την τυπολογία για να κερδίσουν το συναίσθημα των καταναλωτών.

Η ουσία είναι ότι τα άτομα εξακολουθούν να είναι ανοιχτά σε διαφημίσεις που αναφέρουν τον κορονοϊό. Ωστόσο, θέλουν να δουν νέες στρατηγικές μηνυμάτων που θα λένε τις τελευταίες ιστορίες.

Τα ευρήματα της Ace Metrix διαφέρουν από την έρευνα που έγινε νωρίτερα αυτό το μήνα, η οποία διαπίστωσε ότι το 41% ​​των καταναλωτών είναι τώρα έτοιμοι να ακούσουν από τις μάρκες για θέματα που δεν σχετίζονται με την πανδημία.

Η νέα έρευνα αποκάλυψε ότι το 77% των καταναλωτών αισθάνονται ότι οι μάρκες νοιάζονται για την ευημερία τους και το 58% των καταναλωτών ήταν ανοιχτοί σε ακρόαση για αλλαγές στις επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να τους επηρεάσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here