19 Απρ 2024
READING

Η Nestle θα χτίσει νέο εργοστάσιο φυτικών κρεάτων στην Κίνα με επενδυτικό σχέδιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων

2 MIN READ

Η Nestle θα χτίσει νέο εργοστάσιο φυτικών κρεάτων στην Κίνα με επενδυτικό σχέδιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Nestle θα χτίσει νέο εργοστάσιο φυτικών κρεάτων στην Κίνα με επενδυτικό σχέδιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο γίγαντας τροφίμων Nestle δήλωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (103,58 εκατομμύρια δολάρια) για την επέκταση του αποτυπώματος παραγωγής του στην Κίνα ώστε να συμπεριλάβει μια νέα εγκατάσταση τροφίμων με βάση τα φυτά και να διευρύνει τις γραμμές παραγωγής της.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η πρώτη μονάδα παραγωγής φυτικών κρεάτων για την Ασία θα κατασκευαστεί στην Περιοχή Οικονομικής-Τεχνολογικής Ανάπτυξης Tianjin (TEDA) και ότι θα μπορούσε να λανσάρει φυτικά προϊόντα κρέατος έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι Κινέζοι καταναλωτές μετακινούνται σταθερά σε δίαιτες με βάση τα φυτά τα τελευταία χρόνια, εν μέρει λόγω της καταστροφικής νόσου των χοίρων και του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ που αυξάνουν τις τιμές του κρέατος.

Και τώρα με την κρίση του κορονοϊού, πολλοί καταναλωτές επανεξετάζουν επίσης τη διατροφή τους.

Η «απαλλαγμένη από κρέας» αγορά της Κίνας, η οποία περιλαμβάνει εναλλακτικά προϊόντα κρέατος, αυξήθηκε κατά 33,5% από το 2014 και έφτασε τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, σύμφωνα με την Euromonitor.

Προβλέπεται ότι η βιομηχανία φυτικών κρεάτων θα φτάσει στα 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023.

Η εταιρεία καφέ Nescafe δήλωσε ότι η επένδυση στο TEDA θα περιλαμβάνει επίσης σημαντική επέκταση δυναμικότητας του υφιστάμενου εργοστασίου τροφών για κατοικίδια Purina της Nestle, με νέες γραμμές παραγωγής που θα προσφέρουν στους καταναλωτές premium διατροφή για ζώα και προϊόντα τροφής για γάτες.

Η εταιρεία, η οποία διαθέτει 31 εγκαταστάσεις παραγωγής στην Κίνα, δήλωσε επίσης ότι θα αυξήσει την ετήσια παραγωγική ικανότητα ενός τοπικού biscuit wafer plant.

Η επένδυση της Nestle έρχεται λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού γίγαντα αγροτικών επιχειρήσεων Cargill ότι θα εισαγάγει μια σειρά προϊόντων κρέατος με βάση τα φυτά στην Κίνα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.