Η Manchester United θα πρέπει να επιστρέψει 15 εκατ. λίρες από τηλεοπτικά δικαιώματα

Το ποδόσφαιρο είναι μεταξύ όλων των αθληματων που διακόπηκαν οι αγώνες και με αυτό τον τρόπο οι πωλήσεις των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων της Manchester United μειώθηκαν περισσότερο από 50% σε ένα χρόνο, στα 26 εκατ. λίρες, με τα συνολικά έσοδα του συλλόγου να υποχωρούν κατά 19% στα 123,7 εκατ. λίρες

Η πανδημία μειώνει τα έσοδα της Manchester United και θα πρέπει να επιστρέψει 15 εκατ. λίρες (16,8 εκατ ευρώ) στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς λόγω της παύσης των ποδοσφαιρικών αγώνων εξαιτίας της πανδημίας.

Η επιστροφή του ποσού (rebate) σημαίνει ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων της Manchester United μειώθηκαν περισσότερο από 50% σε ένα χρόνο, στα 26 εκατ. λίρες, με τα συνολικά έσοδα του συλλόγου να υποχωρούν κατά 19% στα 123,7 εκατ. λίρες, σύμφωνα με ανακοίνωση τη ομάδας – την πρώτη ενημέρωσή της μετά την αναστολή των αγώνων τον Μάρτιο.

Ο σύλλογος απέσυρε τις οικονομικές του προβλέψεις για το 2020 λόγω της μεγάλης αβεβαιότητα λόγω του Covid-19.

Ο υπολογισμός της επιστροφής των χρημάτων βασίστηκε στη συμφωνία μετάδοσης 29 αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου, δήλωσε εκπρόσωπος του συλλόγου, προσθέτοντας ότι τα υπολειπόμενα εννέα παιχνίδια θα ληφθούν υπόψη στην έκθεση του τέταρτου τριμήνου.

Οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίες είναι εισηγμένες στη Νέα Υόρκη, έχουν υποχωρήσει περίπου 18% συνολικά φέτος, έχοντας σημειώσει μερική ανάκαμψη από το -37% που κατέγραφαν στα μέσα Μαρτίου