25 Απρ 2024
READING

Κοντά σε συμφωνία για την διάσωση της Lufthansa

1 MIN READ

Κοντά σε συμφωνία για την διάσωση της Lufthansa

Κοντά σε συμφωνία για την διάσωση της Lufthansa

Σε συμφωνία για τη διάσωση της Lufthansa καταλήγει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel.

Η Lufthansa επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το γερμανικό Ταμείο Σταθεροποίησης της Οικονομίας για κρατική στήριξη ύψους έως 9 δισ. ευρώ, σε μια συμφωνία που μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση μεριδίου στην εταιρεία από το Ταμείο.

Το πακέτο θα περιλαμβάνει ένα δάνειο 3 δισ. ευρώ από την KfW -μια γερμανική κρατική τράπεζα- και την αγορά μεριδίου από το Ταμείο Σταθεροποίησης της Οικονομίας, γνωστό ως WSF.

Το WSF θα αποκτήσει μερίδιο 20% στην Lufthansa μέσω μελλοντκής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Το WSF θα χρησιμοποιήσει τα δικαιώματά ψήφου του μόνο σε έκτακτες περιπτώσης, όπως το ενδεχόμενο μιας εξαγοράς, σύμφωνα με την Lufthansa.

Η είσοδος του κράτους στην Lufthansa θα πρέπει πάντως να εγκριθεί και από τους μετόχους της, στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Επιθυμία του Βερολίνου είναι να υπάρξει πολύ γρήγορα τελική συμφωνία, προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο η εφαρμογή της. Το βασικό “αγκάθι” στις διαπραγματεύσεις ήταν από την αρχή η συμμετοχή ή όχι του κράτους στην διοίκηση της εταιρίας.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.