Το 57% των Ευρωπαίων ψωνίζουν -πλέον- online

Σε μια Ήπειρο fully online αγορών μετατρέπεται σταδιακά η Ευρώπη, εξαιτίας των περιορισμών που προέκυψαν ως απόρροια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Fly Research σε δείγμα 12.500 ατόμων από 15 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, από την έναρξη της επιβολής των περιοριστικών μέτρων το 57% των καταναλωτών στην Γηραιά Ήπειρο πραγματοποιούν online αγορές περισσότερο παρά ποτέ.

Μάλιστα, ένας στους τρεις Ευρωπαίους, ήτοι ποσοστό της τάξεως του 33%, δαπανούν μεγαλύτερα ποσά για την απόλαυση εικονικών (virtual)  εμπειριών.

Σύμφωνα με την μελέτη της Fly Research, καταγράφεται αύξηση 36% στην e-αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και 32% σε βιβλία, ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση που παρατηρείται στην onlineαγορά βαφής μαλλιών (19%), καθώς επίσης και εξοπλισμού γυμναστικής, όπως λ.χ. αλτήρες και χαλάκια γιόγκα (από 13%, αντίστοιχα).

Το 37% «εγκαινίασαν» λογαριασμούς online banking

Ένα από τα στοιχεία που προκαλούν ξεχωριστό ενδιαφέρον αφορά στους χρήστες που ξεκίνησαν -από ανάγκη, πρωτίστως- να πραγματοποιούν τις τραπεζικές τους εργασίες διαδικτυακά.

Για την ακρίβεια, το 37% των Ευρωπαίων ενεργοποίησαν για πρώτη φορά λογαριασμούς online banking, ενώ το 28% έμαθαν τον τρόπο να προμηθεύονται την φαρμακευτική τους αγωγή, online!

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό εύρημα της Fly Research δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι 1 στους 10 Ευρωπαίους μαθαίνουν να «γράφουν» κώδικα, ενώ 7% δαπανούν χρόνο προκειμένου να μάθουν να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο.

Παράλληλα, το 14% παρακολούθησαν online μαθήματα / οδηγούς ώστε να κόψουν οι ίδιοι τα μαλλιά τους.

«Αντανάκλαση» μεταξύ φυσικών και online αγοραστικών συνηθειών

Η μελέτη κατέδειξε, επίσης, ότι οι διαδικτυακές αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών στην Ευρώπη τείνουν να αντικατοπτρίζουν ως ένα βαθμό τις συμπεριφορές στην καθημερινότητα των χρηστών.

Συγκεκριμένα, 4 στους 5 που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως τυπικοί “κυνηγοί ευκαιριών” στο επίπεδο του καταστήματος, να ακολουθούν αντίστοιχη συμπεριφορά και online, καθώς περνούν ώρες ψάχνοντας σε ποικίλα ecommerce sites ώστε να βρουν τις καλύτερες προσφορές.

Την ίδια στιγμή, το 66% όσων εκ των πελατών συνηθίζουν να κοιτάζουν τις βιτρίνες των φυσικών καταστημάτων δηλώνουν ότι δημιουργούν, πλέον, σε τακτική βάση wish lists, όπου και προσθέτουν προϊόντα και υπηρεσίες που δεν μπορούν να θεωρηθούν και ως απαραίτητα ή πρώτης ανάγκης.

Στην έρευνα αναδεικνύεται δυναμικά και η πτυχή του βαθμού πίστης απέναντι στο φυσικό κατάστημα, ένα ακόμη δείγμα του «καθρεφτισμού» μεταξύ online και πραγματικής αγοραστικής συμπεριφοράς.

 

Προσεκτικοί και καχύποπτοι απέναντι σε νέους ή άγνωστους online λιανεμπόρους

Η παρατηρούμενη αύξηση στην online δραστηριότητα κάθε μορφής, έχει μετατρέψει σε καχύποπτους τους χρήστες, όσο και ανήσυχους σχετικά με τις e-αγορές τους. Συγκεκριμένα, το 87% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Fly Research δηλώνουν εξαιρετικά προσεκτικοί από το που και πότε πραγματοποιούν τις online αγορές τους.

Επιπροσθέτως, δυο στους τρεις χρήστες εμφανίζονται ως ανήσυχοι μήπως και αποτελέσουν θύματα online απάτης. Στοιχείο, που έχει ως αποτέλεσμα, το 81% των καταναλωτών να επιλέγουν γνωστούς όσο και «παραδοσιακούς» eretailers, ενώ αντίστοιχο ποσοστό αναφέρουν πως ελέγχουν επισταμένως τα reviews από διάφορα website και καταναλωτές τα οποία σχετίζονται με τον e-λιανέμπορο που τους ενδιαφέρει.

Μάλιστα, ένας στους τρεις καταναλωτές δεν θα διστάσουν ακόμη και να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με κάποιον καινούριο ή άγνωστό τους retailer, πριν καν προχωρήσουν στην απόφαση τους για την πραγματοποίηση κάποιας αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here