23 Απρ 2024
READING

Waterstones | Ακουμπάς το βιβλίο και δεν το αγοράζεις; Μπαίνει σε καραντίνα

1 MIN READ

Waterstones | Ακουμπάς το βιβλίο και δεν το αγοράζεις; Μπαίνει σε καραντίνα

Waterstones |  Ακουμπάς το βιβλίο και δεν το αγοράζεις; Μπαίνει σε καραντίνα

Σε πλαίσιο καραντίνας για τουλάχιστον τρείς ημέρες θα τοποθετούνται όσα βιβλία τα ακουμπά κάποιος πελάτης δίχως να τα αγοράζει, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της αλυσίδας Βρετανικών βιβλιοπωλείων Waterstones.

Πρόκειται για ένα μέτρο προστασίας της υγείας των πελατών και εργαζομένων στα 283 καταστήματα της αλυσίδας, καθώς επίσης και του περιορισμού επέκτασης της πανδημίας.

Στην περίπτωση που ένας πελάτης πάρει στα χέρια του ένα βιβλίο, αλλά δεν προχωρήσει στην αγορά του, αυτομάτως θα του ζητάται να το τοποθετήσει σε ένα ειδικό τροχήλατο τρόλεϊ, προκειμένου να απομακρυνθεί και να ακολουθείται μια ειδική διαδικασία απολύμανσης και παραπάνω από τριήμερης καραντίνας.

Αυτή τη στιγμή, ο κύκλος εργασιών της Waterstones «τρέχει» στα επίπεδα του 40% σε σχέση με την προ-πανδημίας εποχή, ενώ οι πελάτες του στρέφονται ολοένα και περισσότερο στις onlineαγορές. Κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων της κυκλοφορίας στη Μεγάλη Βρετανία, η Waterstones βιώνει εντυπωσιακή ανάπτυξη των online πωλήσεων, που ξεπερνά σε ποσοστό το 300%, απόδειξη της αυξημένης ζήτησης από την πλευρά των καταναλωτών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει επί διήμερο στα ενδύματα και για μια εβδομάδα στο χαρτί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.