19 Απρ 2024
READING

Η Rolls-Royce θα κάνει 9.000 απολύσεις

2 MIN READ

Η Rolls-Royce θα κάνει 9.000 απολύσεις

Η Rolls-Royce θα κάνει 9.000 απολύσεις

Μεγάλο κύμα απολύσεων σχεδιάζει η Rolls-Royce προκειμένου να περιορίσει τις απώλειες που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Η βρετανική εταιρεία κατασκευής κινητήρων θα περικόψει 9.000 θέσεις εργασίας από τις συνολικά 52.000 και προειδοποίησε πως θα χρειαστούν «αρκετά χρόνια» για να ανακάμψει η αεροπορική βιομηχανία.

Η εταιρεία, που κατασκευάζει κινητήρες για αεροπλάνα, ανέφερε ότι η μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά το 1/5 θα επηρεάσει κυρίως τον μη στρατιωτικό αεροδιαστημικό κλάδο της.

Οι απολύσεις θα γίνουν κυρίως στον μη στρατιωτικό αεροδιαστημικό κλάδο της, ανακοίνωσε η εταιρεία, καθώς ξεκινά διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα. Το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών θέσεων εργασίας αναμένεται να είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το BBC.

Ωστόσο, ο διεθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce,  Γουόρεν Ιστ, μιλώντας στο BBC είπε ότι η εταιρεία δεν έχει καταλήξει ακόμα για το πού θα γίνουν αυτές οι περικοπές, καθώς πρέπει να γίνουν οι διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα των εργαζομένων. Έκανε σαφές πάντως ότι το μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχθεί ο αεροδιαστημικός κλάδος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου δραστηριοποιείται στη Βρετανία.

Οι περικοπές αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο μείωσης των ετήσιων δαπανών της Rolls-Royce κατά περίπου 1,3 δισ. στερλίνες.

Η εταιρεία έχει ήδη κάνει χρήση του κυβερνητικού προγράμματος επιδότησης των μισθών για περίπου 4.000 εργαζομένους της στη Βρετανία, αλλά ο Ιστ τόνισε πως δεν πρέπει να αναμένουν οι εταιρείες πως κάτι τέτοιο θα συνεχιστεί για χρόνια.

Τέλος, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποια εργοστάσια της εταιρίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.