Η Nike διαδρά με τους χρήστες-πελάτες στην αναζήτηση ενός σύννεφου σχήματος sneaker

Στην προτροπή προς τους κατοίκους της Βραζιλίας να «σημαδέψουν» με τα smartphones τους προς τον ουρανό προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» αποκλειστικό περιεχόμενο με μέρος της mobile καμπάνια της για την προώθηση των Air Max 2090 sneakers, προχώρησε η Nike. 

Συγκεκριμένα, η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών δημιούργησε ένα microsite, το οποίο νωρίτερα οι χρήστες οφείλουν να έχουν επισκεφτεί πριν καν προχωρήσουν στην αναζήτηση ενός σύννεφου επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality – AR) που θα έχει το σχήμα ενός Air Max sneaker!

Μόλις βρουν το εν λόγω, AR σύννεφο, οι m-χρήστες θα μπορούν να «ξεκλειδώσουν» ένα ολοκαίνουριο τραγούδι, αλλά και ένα μουσικό βίντεο του hip hop καλλιτέχνη Djonga, καθώς επίσης και συνεντεύξεις, τραγούδια και βίντεο άλλων καλλιτεχνών. Από την πλευρά τους, οι χρήστες desktop θα είναι σε θέση να σκανάρουν ένα website QR code δια μέσω του smartphone τους, προκειμένου να εισέλθουν στο mobile website.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι mobile χρήστες θα μπορούν να «ξεκλειδώσουν» την συνολικότερη προαναφερθείσα εμπειρία δίχως καν να χρειάζεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία η πανδημία βρίσκεται σε ανοδική τροχιά στην χώρα της Λατινικής Αμερικής. 

Σύμφωνα με τους συντελεστές της καινοτόμου καμπάνιας της Nike, κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο το κοινό στην ολότητά του είναι άκρως δεκτικό και ουσιαστικά «διψά» για κάτι το διαφορετικό.

Παρόλα αυτά, τα περισσότερα brands εξακολουθούν να εφαρμόζουν την ίδια διαφημιστική «συνταγή», παρέχοντας περιεχόμενο με τον ίδιο πάντοτε τρόπο! Υπό αυτό το πρίσμα, καταφέραμε να συλλάβουμε μια ενέργεια, μέσω της οποίας θα εκπλήτταμε και θα αιφνιδιάζαμε ευχάριστα τους καταναλωτές-χρήστες.

Παράλληλα, η προσθήκη της διάδρασης, μεταβάλλει πλήρως τον τρόπο με τον οποί οι άνθρωποι συνδέονται και σχετίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό με το περιεχόμενο.

 

«Δοκιμασμένη» συνταγή με εξαιρετική αποτελεσματικότητα!

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η πρόσφατη AR εμπειρία αποτελεί μια ελαφρά μεταστροφή της περυσινής mobile based καμπάνια της εταιρείας, η οποία και κέρδισε Grand Prix βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ Cannes Lions International Festival of Creativity.

Τότε, οι Nike και AKQA ανέθεσαν σε μια σειρά από καλλιτέχνες να βάψουν με σπρέϊ παπούτσια Air Max σε γκράφιτι σε ολόκληρη την πόλη του Σάο Πάολο.

Μάλιστα, οι mobile χρήστες των οποίων οι γεωγραφικές τοποθεσίες (geolocations) έδειξαν πως είχαν επισκεφτεί τα εν λόγω γκράφιτι έργα τέχνης, μπορούσαν να αγοράσουν τα αποκλειστικά παπούτσια Air Max. Αποτέλεσμα;

Η Nike να βιώσει αύξηση της τάξεως του 22% σε επίπεδο επισκεψιμότητας website και πρόσθετες πωλήσεις 32% στα παπούτσια Air Max. Την ίδια στιγμή, κατάφερε να απευθυνθεί άμεσα σε περισσότερα από 80 εκατομμύρια άτομα μέσω των social media!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here