19 Απρ 2024
READING

Facebook και Instagram «ενώνουν» τις δυνάμεις τους για την στήριξη των ΜμΕ!

3 MIN READ

Facebook και Instagram «ενώνουν» τις δυνάμεις τους για την στήριξη των ΜμΕ!

Facebook και Instagram «ενώνουν» τις δυνάμεις τους για την στήριξη των ΜμΕ!

Σε μια προσπάθεια να ωθήσει τους καταναλωτές να στηρίξουν τις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις (ΜμΕ) στις δύσκολες εποχές που διέρχονται σε διεθνές επίπεδο, το Facebook και η εφαρμογή διαμοιρασμού οπτικού υλικού της, Instagram λανσάρισαν μια σειρά από λειτουργίες και χαρακτηριστικά μέσω των οποίων θα βοηθήσουν τις ΜμΕ να συνδεθούν με τους πελάτες τους.

Συγκεκριμένα, ο πρωταγωνιστής των social media προσέθεσε το hashtag #SupportSmallBusiness στο Facebook, καθώς επίσης και ένα «αυτοκόλλητο» “Support Small Business” στο Instagram.

Απώτερος σκοπός της διττής κίνησης είναι να επιτρέψει στους ίδιους τους χρήστες να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους προς τις τοπικές και εν γένει μικρομεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, οι οποίες πλήττονται έντονα κατά το τελευταίο δίμηνο.

Επιπροσθέτως, το Facebook προσέθεσε μια λειτουργία με την ονομασία “Business Nearby”, προκειμένου να βοηθήσει τους καταναλωτές-χρήστες να βρουν πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας σχετικά με καταστήματα τοπικής εμβέλειας, να είναι σε θέση να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσω mobile messaging, καθώς επίσης και να προβαίνουν στις παραγγελίες τους μέσω εξιδεικευμένων εφαρμογών τρίτων. 

Την ίδια στιγμή, το Facebook ανανέωσε το Business Resource Hub της ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βρουν online πόρους, για να ανταποκριθούν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο στα ιδιαίτερα πιεστικά δεδομένα που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού. 

Τέλος, η εφαρμογή του Facebook Messenger προσέθεσε ένα ξεχωριστό Business Inbox, προκειμένου να παράσχει έναν τρόπο -πρωτίστως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις- να δίνουν απαντήσεις σε ποικίλα ερωτήματα που τους θέτουν οι πελάτες και οι εν γένει καταναλωτές μέσω του Facebook.

Μάλιστα, οι ΜμΕ από την πλευρά τους είναι σε θέση να κάνουν tag posts τα οποία σχετίζονται με ζητήματα της πανδημίας και μέσω των online εργαλείων του Facebook να δημιουργήσουν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες και σελίδες. 

Μέσα διαφοροποίησης και διεύρυνσης των διαφημιζομένων 

Το σύνολο των προαναφερθέντων κινήσεων και των εν γένει εργαλείων που ανέπτυξε το κορυφαίο Μέσο social media, αποτελούν ένα ξεκάθαρο δείγμα σχετικά με τη σημασία που δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και την συμβολή των τελευταίων στην διαδικασία διαφοροποίησης και «απλώματος» των εσόδων του Facebook σε μια ευρύτερη βάση διαφημιζομένων.

Μπορεί τα κορυφαία brand να υλοποιούν εξαιρετικές καμπάνιες στο εν λόγω social network, αλλά και το Instagram, οι πλατφόρμες επιτρέπουν επίσης στις μικρότερες επιχειρήσεις να προσεγγίζουν το κοινό-στόχο με συγκρίσιμο όσο και ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία παρέχει μια σειρά από τρόπους στις μικρές επιχειρήσεις να «τρέχουν» εστιασμένες καμπάνιες που στοχεύουν σε κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τις ίδιες, να δημιουργούν σελίδες Facebook που μπορούν να χειρίζονται διαδικτυακές παραγγελίες και να επικοινωνούν απευθείας με τους πελάτες τους μέσω του Messenger ή ακόμη και άλλων υπηρεσιών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.