26 Απρ 2024
READING

Instagram και Snapchat θα ξεπεράσουν το Facebook σε engagement growth φέτος

2 MIN READ

Instagram και Snapchat θα ξεπεράσουν το Facebook σε engagement growth φέτος

Instagram και Snapchat θα ξεπεράσουν το Facebook σε engagement growth φέτος

Σαφώς πιο υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης έναντι του Facebook αναμένεται να βιώσουν τα Instagram και Snapchat, καθώς η πανδημία του COVID-19 έχει οδηγήσει τους χρήστες social media να ενισχύσουν τον βαθμό engagement για πρώτη φορά, μάλιστα, κατά την τελευταία τριετία.

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία έρευνας και αναλύσεων eMarketer.

Σύμφωνα με την τελευταία, οι ενήλικες χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να δαπανήσουν φέτος κατά μέσο όρο 1 ώρα και 22 λεπτά ημερησίως σε σχετικές εφαρμογές, μέγεθος ενισχυμένο κατά 7 λεπτά εν συγκρίσει με το 2019.

Την μεγαλύτερη ανάπτυξη (14%) εκτιμάται πως θα σημειώσει το Instagram, το οποίο οι χρήστες θα αξιοποιούν για 30 λεπτά την ημέρα.

Σε κοντινά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί και η αύξηση (12%) της χρήσης του Snapchat, το οποίο οι χρήστες θα αξιοποιούν για 29,5 λεπτά ημερησίως. Όσο για το Facebook, η χρήση του θα είναι ελαφρώς αυξημένη (4,3%), ωστόσο ο μέσος χρόνος χρήσης του θα διαμορφωθεί στα 34 λεπτά ημερησίως. 

Τα στελέχη του eMarketer θεωρούν πως η σπουδή των Instagram και Snapchat να αναπτύξουν και να προσθέσουν σειρά από καινούρια χαρακτηριστικά κατά το τελευταίο δίμηνο, ήδη αποδίδει «καρπούς», καθώς αφενός μεν διευρύνουν την λειτουργικότητά τους και αφετέρου δε φροντίζουν να κρατούν τους χρήστες engaged!

Σε αυτό το πλαίσιο, το Instagram μέσω των καινούριων χαρακτηριστικών Instagram Live και Stories, απολαμβάνει σαφώς αυξημένα επίπεδα διάδρασης. 

Αναφορικά με το Snapchat, ο αυξημένος χρόνος δεν προέρχεται αποκλειστικά από τους χρήστες που θέλουν να επικοινωνήσουν περισσότερο με τους φίλους και συγγενείς τους, αλλά και από τα αυξημένα επίπεδα παρακολούθησης των shows που προβάλει το ίδιο το Snapchat, καθώς επίσης και από τις βιντεοκλήσεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.