Οι influencers «καθοδηγούν» τους Gen Z στις αποφάσεις τους για αγορές

Περίπου το μισό ποσοστό (44%) των καταναλωτών που ανήκουν στην Gen Z έχουν πραγματοποιήσει κάποια αγορά, στηριζόμενοι σε κάποια σύσταση από μέρους ενός social influencer, εν συγκρίσει με ποσοστό της τάξεως του 26% που αφορά στον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που διενήργησε η Kantar.

Μάλιστα, το 70% των Gen Zers δηλώνουν πως ακολουθούν τουλάχιστον έναν influencer σε μια σειρά από πλατφόρμες, όπως λ.χ. σε YouTube και Instagram.

Όπως αποδεικνύεται από την ίδια μελέτη, οι καταναλωτές που ανήκουν στην γενιά των Gen Z τείνουν να είναι ιδιαίτερα «ανοικτοί» όσο και δεκτικοί απέναντι στην εν γένει επιρροή των influencers, με το 87% εξ’ αυτών να αναφέρουν πως ακολουθούν τουλάχιστον έναν influencer ο οποίος είναι διαφορετικής εθνικότητας και χρώματος από αυτό των ιδίων.

Παράλληλα, στηρίζονται σε ένα ευρύ φάσμα από εφαρμογές social media, καθώς το 39% εξ’ αυτών διαθέτουν από 4 και περισσότερους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εν συγκρίσει με 15% του γενικού πληθυσμού!

Όσο για τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές social media στις τάξεις των Gen Z, δεν είναι άλλες από τα Facebook (62%), Instagram (55%), YouTube (54%) και Snapchat (52%), σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης της Kantar.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της τελευταίας, η δημοφιλία των social media στους καταναλωτές που ανήκουν στην γενιά Gen Z, σε συνάρτηση με την πρόθεσή τους να είναι «ανοικτοί» στα κελεύσματα, τις ιδέες και τα όσα προωθούν οι influencers, θα πρέπει να αποτελούν επαρκείς λόγοι για τους οποίους οι mobile marketers οφείλουν να επεξεργαστούν και αναπτύξουν μια στρατηγική influencer marketing προκειμένου να απευθυνθούν με θελκτικό, όσο και αποτελεσματικό τρόπο προς το προαναφερθέν δημογραφικό γκρουπ.

Μάλιστα, το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του Gen Z είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσεγγιστούν μέσω «παραδοσιακών» Μέσων, όπως λ.χ. τα τηλεοπτικά κανάλια και οι έντυπες εκδόσεις, κάνει ακόμη πιο αναγκαία την ανάπτυξη μιας στρατηγικής influencer marketing. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here