Η Ιkea σχεδιάζει τη δημιουργία εμπορικών κέντρων στις ΗΠΑ

Κατά την διάρκεια της πανδημίας όλες οι εταιρείες έχουν μια «αμυντική» στάση και περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Σε πολλές δε περιπτώσεις κλείνουν πολλά καταστήματα και γίνεται εξορθολογισμός των εξόδων.Επίσης δεν γίνονται νέες επενδύσεις καθώς κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη για το μέλλον της αγοράς.

Σε αντίθετη τροχιά βρίσκεται η Ikea και συγκεκριμένα η Ingka Centres, θυγατρική της ΙΚΕΑ που δραστηριοποιείται στον κλάδο των εμπορικών κέντρων σε Ευρώπη και Κίνα,η οποία σχεδιάζει την δημιουργία εμπορικών κέντρων στην Αμερική.

Ηδη βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση ακινήτων σε κεντρικά σημεία μεγάλων αμερικανικών πόλεων με προτεραιότητα πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο.

Φαίνεται να αξιολογείται ως καλή στιγμή να αγοράσει ακίνητα τώρα στις ΗΠΑ, και στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά ακινήτων όπως παλιά ταχυδρομικά γραφεία και εμπορικά κέντρα ή υπάρχοντα malls.

Σημειώνεται ότι η Ingka Centres διαθέτει σήμερα 45 εμπορικά κέντρα σε 15 χώρες, όλα με επίκεντρο παραδοσιακά μεγάλου μεγέθους καταστήματα ΙΚΕΑ.

Η πιο πρόσφατη κίνησή της ήταν η εξαγορά του εμπορικού κέντρου Kings Mall στο δυτικό Λονδίνο, που σηματοδότησε την είσοδό της στη βρετανική αγορά.

Το αναβαθμισμένο αυτό εμπορικό κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2021. Τα έσοδα της εταιρείας από ενοίκια ανήλθαν το 2019 στα 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here