24 Απρ 2024
READING

Η Asos λανσάρισε Augmented Reality για τους e-shoppers

2 MIN READ

Η Asos λανσάρισε Augmented Reality για τους e-shoppers

Η Asos λανσάρισε Augmented Reality για τους e-shoppers

Απόλυτα εξειδικευμένη τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality – AR) ενσωμάτωσε και παρουσίασε στις σελίδες των προϊόντων της η Asos, η Βρετανική λιανεμπορική επιχείρηση online μόδας και καλλυντικών. 

Μέσω του AR εργαλείου, οι πελάτες της θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν προσομοιωμένες προβολές μοντέλων που θα φορούν τα προϊόντα της λιανεμπορικής επιχείρησης.

Η νέα τεχνολογία, που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία Zeekit, που ειδικεύεται στους τομείς του AR και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), δίνει την δυνατότητα στους πελάτες να αντιλαμβάνονται το πώς τα είδη μόδας ταιριάζουν στα μοντέλα και φυσικά πως δείχνουν.

Η Asos αναμένεται να αξιοποιήσει την καινούρια τεχνολογία προκειμένου να προσαρμόσει ψηφιακά έξι μοντέλα σε έως και 500 προϊόντα την εβδομάδα, επιτρέποντας στους πελάτες να μετρήσουν τα αντικείμενα με βάση το μέγεθος, το κόψιμο και την εφαρμογή κάθε ενδύματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Βρετανική εταιρεία ξεκίνησε να δοκιμάζει την συγκεκριμένη τεχνολογία τον περασμένο Ιανουάριο στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του See My Fit.

Η τεχνολογία στοχεύει να βοηθήσει τους πελάτες να πραγματοποιήσουν αγορές και δη με μεγαλύτερο βαθμό σιγουριάς, καταδεικνύοντας το πώς τα προϊόντα ταιριάζουν όταν φοριούνται από ζωντανά μοντέλα.

Μέσω της AR τεχνολογίας, τα στελέχη της Asos εκτιμούν πως θα καταφέρουν να περιορίσουν σε δραστικό βαθμό τις επιστροφές, οι οποίες και αποτελούν έναν πραγματικό… πονοκέφαλο για τους e-εμπόρους λιανικής.

Αρκεί να υπογραμμιστεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης μελέτης που διενήργησε  η πλατφόρμα εμπειρίας πελατών Narvar, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους οι καταναλωτές επιστρέφουν αγορές που πραγματοποίησαν online, δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι το προϊόν που επέλεξαν είχε λάθος μέγεθος, εφαρμογή ή χρώμα!

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.