20 Απρ 2024
READING

Η Nespresso ανακοίνωσε την κυκλοφορία των πρώτων καψουλών καφέ με ανακυκλωμένο αλουμίνιο 80%

2 MIN READ

Η Nespresso ανακοίνωσε την κυκλοφορία των πρώτων καψουλών καφέ με ανακυκλωμένο αλουμίνιο 80%

Η Nespresso ανακοίνωσε την κυκλοφορία των πρώτων καψουλών καφέ  με ανακυκλωμένο αλουμίνιο 80%

Η Nespresso ανακοίνωσε την κυκλοφορία των πρώτων καψουλών καφέ στην αγορά που κατασκευάζονται με ανακυκλωμένο αλουμίνιο 80%, στο πλαίσιο του συνεχούς ταξιδιού της εταιρείας προς την κυκλική οικονομία, προχωρώντας περαιτέρω στην ελαχιστοποίηση των αποβλήτων και τη μεγιστοποίηση της επαναχρησιμοποίησης των υλικών προϊόντων.

Η κίνηση ακολουθεί την προηγούμενη ενέργεια με την εισαγωγή τον Μάρτιο νέων κουτιών μηχανών σε πλήρως ανακυκλώσιμη συσκευασία από 95% ανακυκλωμένο υλικό.

«Προκαλούμε συνεχώς τους εαυτούς μας να βελτιώσουμε τη βιωσιμότητα και την βιώσιμη προσέγγιση των λειτουργιών μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο  χρησιμοποιούμε και ανακυκλώνουμε υλικά. Η επίτευξη 80% ανακυκλωμένου αλουμινίου στις κάψουλες μας είναι ένα σημαντικό ορόσημο και κάτι που έχουμε εργαστεί σκληρά για να επιτύχουμε μαζί με τους προμηθευτές μας », δήλωσε ο Jérôme Pérez, Nespresso Head of Sustainability.

Το αλουμίνιο είναι απεριόριστα ανακυκλώσιμο και είναι ένα από τα πιο ευρέως ανακυκλωμένα υλικά στον κόσμο.

Το ανακυκλωμένο αλουμίνιο απαιτεί λιγότερη ενέργεια για παραγωγή από ένα παρθένο προϊόν, επομένως είναι κατάλληλο για χρήση σε ένα κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Το αλουμίνιο προστατεύει επίσης άριστα τη φρεσκάδα και τα αρώματα του καφέ υψηλής ποιότητας, και είναι τέλειο εμπόδιο έναντι του οξυγόνου, του φωτός και της υγρασίας.

Η Nespresso χρησιμοποιεί πάντα αλουμίνιο για τις κάψουλες της για αυτούς τους λόγους. Κατασκευασμένο από λεπτότερο αλουμίνιο, κάθε νέα κάψουλα παράγεται χρησιμοποιώντας 9,2% λιγότερο υλικό αλουμινίου και συνεπώς είναι 8% ελαφρύτερο.

Οι πρώτες κάψουλες καφέ από 80% ανακυκλωμένο αλουμίνιο είναι ο καφές Original Line Master Origin Colombia. Μέχρι το τέλος του 2021, η Nespresso στοχεύει να φτιάξει την πλήρη γκάμα καψουλών καφέ Original Line και Vertuo με ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

«Αυτές οι νέες πρωτοβουλίες φέρνουν την Nespresso ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός πιο κυκλικού επιχειρηματικού μοντέλου», δήλωσε ο Jérôme Pérez. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την αύξηση του ποσοστού ανακυκλωμένου αλουμινίου στις κάψουλες καφέ μας και για την αύξηση του ρυθμού ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων καψουλών μας, καθιστώντας όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τους πελάτες μας να τα ανακυκλώσουν».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.