25 Απρ 2024
READING

Το Λονδίνο βάζει σε προτεραιότητα το ποδήλατο

2 MIN READ

Το Λονδίνο βάζει σε προτεραιότητα το ποδήλατο

Το Λονδίνο βάζει σε προτεραιότητα το ποδήλατο

Μια μεγάλη αλλαγή γίνεται στον Λονδίνο με την υιοθέτηση της ποδηλασίας .Το Λονδίνο ανακοίνωσε το σχέδιο του για τη δημιουργία των μεγαλύτερων περιοχών χωρίς αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Οι αρχές της πόλης αποφάσισαν να ενθαρρύνουν την ποδηλασία, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να μετακινούνται ενώ ταυτόχρονα να διατηρούν της απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις.

Αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις λαμβάνουν παρόμοια μέτρα, κάτι που αναμένεται να κάνει και η Αθήνα.

Ο Gil Penalosa της ομάδας αστικών μεταρρυθμίσεων 8 80 Cities λέει ότι τα μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποτελούν μια «ευκαιρία» για να γίνουν οι πόλεις πιο φιλικές για την ποδηλασία.

Το περίεργο είναι ότι αρκετοί κάτοικοι της πόλης διαφώνησαν με αυτές τις πολιτικές στο παρελθόν. Μεγάλες περιοχές του Λονδίνου πρέπει να κλείσουν για αυτοκίνητα και φορτηγά για να επιτρέπουν στους ανθρώπους να περπατούν και να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σαντίκ Καν.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι κύριοι δρόμοι μεταξύ της γέφυρας του Λονδίνου και του Shoreditch, του Euston και του Waterloo, και της Old Street και του Holborn, θα χρησιμοποιούνται από λεωφορεία, πεζούς και ποδηλάτες.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει να συνεργάζονται με δήμους για την εφαρμογή παρόμοιων περιορισμών στους πιο μικρούς δρόμους που διαχειρίζονται στην περιοχή.

Ο Καν είπε ότι η πανδημία έθεσε «τη μεγαλύτερη πρόκληση για το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών του Λονδίνου στην ιστορία του Λονδίνου». «Θα χρειαστεί μια τεράστια προσπάθεια από όλους τους Λονδρέζους για να διατηρηθεί η κοινωνική απόσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες καθώς οι περιορισμοί σταδιακά μειώνονται.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διατηρήσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες όσο το δυνατόν πιο μικρό», είπε.   Οι εργασίες για το κλείσιμο των δρόμων θα ξεκινήσουν αμέσως και οι αξιωματούχοι λένε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί εντός έξι εβδομάδων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.